Formula 1: έχει γούστο να …βαρεθούμε και φέτος


Το χθεσινό γκραν πρι ήταν βαρετό. Δεν είναι και εύκολο να γυρνάς στα περσινά, που έβλεπες τον Χάμιλτον ή τον Ρόσμπεργκ να μονοπωλούν τα γκραν πρι, τα κύπελλα, τις νίκες, τα βάθρα.

Το χθεσινό γκραν πρι στην Κίνα είχε για μενού κάτι ξαναζεσταμένο. Τον εξαιρετικό Χάμιλτον, να πηγαίνει μόνος και έρημος μπροστά – από την αρχή έως το τέλος – και στους καθρέπτες του μονοθεσίου της Mercedes να μην βλέπει κανέναν!

Το δεύτερο γκραν πρι της χρονιάς μας έφερε πάλι στα ίδια. Τη Mercedes-Benz

που καλώς κάνει και κερδίζει πάλι αγώνες, αλλά, ως εδώ. Η Ferrari άλλα μας υποσχέθηκε. Όχι νίκες, αλλά, τουλάχιστον ότι θα κάνει δύσκολη τη ζωή του Χάμιλτον. Μόνο δύσκολη βέβαια δεν την έκανε, διότι, 5 έως 6 δευτερόλεπτα απείχε ο πρωτοκλασάτος οδηγός της Ferrari Σεμπάστιαν Φέτελ από τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-Benz, ο οποίος κέρδισε το χθεσινό γκραν πρι με …αέρα!

Ο βρετανός πιλότος της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον έχει σημειώσει – εκτός από 54 νίκες στην καριέρα του - 63 pole position, 106 παρουσίες στο βάθρο και έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari και πλέον έχουν ισοβαθμία στο πρωτάθλημα οδηγών.

Μόνο ένας οδηγός κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο 19χρονο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, που κατάφερε να ανέβει από την 16 θέση στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Και δεν είναι μόνο το ταλέντο του, είναι ότι κάνει και πλάκα με τους άλλους οδηγούς και με τις δηλώσεις του προκαλεί τους παλιούς των γκραν πρι: « Oι προσπεράσεις που πραγματοποιούσα ήταν τόσο γρήγορες, σαν να έπαιζε σε video game» ενώ σε κάθε γκραν πρι θέλει βροχή! Ναι, για να δείξει ότι η βρεγμένη πίστα – που οι περισσότεροι πιλότοι την βλέπουν σαν τον διάολο στο λιβάδι – είναι το πεδίο στο οποίο μπορεί να ξετυλίξει όλο το ταλέντο του.

Στη βαθμολόγια των κατασκευαστών η Mercedes-Benz είναι πρώτη – με διαφορά ενός βαθμού από τη Ferrari (66 έναντι 65), ενώ ακολουθεί η Red Bull με 37 βαθμούς. Το επόμενο γκραν πρι δεν αργεί. Είναι το στο Μπαχρέιν, στις 16 Απριλίου, την Κυριακή του Πάσχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα