Facebook: «mid-roll ads» στα βίντεο


Οι διαφημίσεις στα βίντεο ήδη μας είναι γνώριμες από υπηρεσίες όπως π.χ. το Youtube και οι περισσότεροι από εμάς φροντίζουμε να απαλλαγούμε από την... ενοχλητική παρουσία τους, χρησιμοποιώντας adblockers ή πατώντας το «skip».

Αυτό σίγουρα δεν αρέσει σε πολλούς, ούτε και στον Mark Zuckerberg, ο οποίος σχεδιάζει την προσθήκη διαφημίσεων στα Facebook videos,

όχι όμως στην αρχή, αλλά στη μέση (!). Κάτι που μάλλον θα ήταν ακόμη πιο ενοχλητικό.

Τα «mid-roll ads» δοκιμάζονται για να έρθουν στα Facebook videos και θα διακόπτουν αυτό που παρακολουθείτε. Οι διαφημίσεις αυτές θα εμφανίζονται 20″ αφού έχει ξεκινήσει η προβολή του video. Το θετικό είναι ότι θα τοποθετηθούν σε video που έχουν διάρκεια τουλάχιστον 90″. Τέτοιου είδους διαφημίσεις έχουν δοκιμαστεί σε live videos, αλλά η νέα ιδέα είναι να συμπεριληφθούν σε όλα τα videos του Facebook.

Το Facebook θα μοιράζεται τα έσοδα με τους δημιουργούς περιεχομένου κρατώντας το 45%, όπως κάνε το YouTube. Προς το παρόν οι πληροφορίες λένε ότι ξεκινά η δοκιμαστική φάση, αλλά αν όλα πάνε καλά, δεν θα αποφύγουμε τις διαφημίσεις από τα video του Facebook.

Αν και για πολλούς χρήστες, αυτό δεν θα είναι ευχάριστο, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δημιουργοί θα μπορέσουν να βγάλουν χρήματα από τα Facebook videos. Να σημειωθεί ότι οι χρήστες του Facebook παρακολουθούν καθημερινά 100 εκατ. ώρες video.

Keywords
Τυχαία Θέματα