Euroworking Group: Πρόοδος μεν, αλλά με πολλά ανοιχτά θέματα


Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης η τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα μέσω τηλεδιασκέψεων είτε σε τεχνικό είτε σε υπουργικό επίπεδο για διάφορα ζητήματα «που θέλουν περισσότερη δουλειά, ενδεχομένως και πολιτική συζήτηση». Προκειμένου, όπως επισήμανε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, να καταγραφεί ακόμη περισσότερη πρόοδος στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

«Eπιβεβαιώθηκε η σημαντική πρόοδος η οποία έχει καταγραφεί από την ελληνική πλευρά ως προς την ολοκλήρωση της δεύτερης

αξιολόγησης, ενώ έγινε αναφορά και στα θετικά μέτρα που έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Κατά τους ίδιους κύκλους, κοινό στόχο αποτελεί η όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement), κατεύθυνση προς την οποία θα συνεχιστούν οι εργασίες και την ερχόμενη εβδομάδα μέσω προγραμματισμένων τηλεδιασκέψεων σε τεχνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο επικεφαλής.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έλαβε μέρος στις συζητήσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το δικό του πρόγραμμα. Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί για μια ισορροπημένη δέσμη δημοσιονομικών μέτρων για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος και μια σειρά από βασικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Οι επόμενες συνεδριάσεις έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα ενόψει του Eurogroup στις 20 Μαρτίου. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα μια συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα τρία βασικά ζητήματα που παραμένουν ανοικτά, είναι: *Το μέγεθος του πακέτου από το 2019. *Κάποιες διαφορές στην ισορροπία των αντίμετρων (για παράδειγμα, ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, εμείς θέλουμε μεγαλύτερη μείωση στον ΕΝΦΙΑ). *Τα εργασιακά.

Keywords
Τυχαία Θέματα