Champions League: Προβάδισμα με Φρεντ η Σαχτάρ, όλα μηδέν στη Σεβίλλη


Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της φάσης των ''16'' του Champions League, με τη δράση να εντοπίζεται στο Ντονέτσκ, εκεί όπου η Σαχτάρ φιλοξένησε τη Ρόμα, αλλά και στη Σεβίλλη, με την τοπική ομάδα να αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σαχτάρ Ντονέτσκ - Ρόμα 2-1 (52' Φερέιρα, 71'

Φρέντ - 41' Τσενγκίζ)

Η Ρόμα κρατούσε έως το 52ο λεπτό ένα ισχυρό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς, καθώς ο Αντέρ Τσενγκίζ είχε φροντίσει να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του στο ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με γκολ στο 41ο λεπτό. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, οι Ουκρανοί αντεπιτέθηκαν και βρήκαν δις τη λύση. Πρώτιστα, ισοφάρισαν σχετικά γρήγορα στο δεύτερο μέρος με τον Φερέιρα, για να έρθει ο έμπειρος Φρεντ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 71ο λεπτό και να ολοκληρώσει την ανατροπή για την ομάδα του. Προβάδισμα πρόκρισης για τη Σαχτάρ η οποία δεν πρέπει να ηττηθεί στη Ρώμη για να περάσει στα προημιτελικά του θεσμού.

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Το τελικό σκορ αδικεί την Σεβίλλη, καθώς οι Ισπανοί έκαναν όχι μία, ούτε δύο αλλά... 24 τελικές προσπάθειες, πέφτοντας όμως πάνω στον εξαιρετικό Νταβίντ Ντε Χέα, ο οποίος κράτησε το ''μηδέν'' στην εστία του και έδωσε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εν όψει της επαναληπτικής αναμέτρησης στην Αγγλία. Από την άλλη μεριά, οι Ισπανοί τα βάζουν με την τύχη τους καθώς αν ήταν πιο εύστοχοι θα μπορούσαν να είχαν πανηγυρίσει κάποιο τέρμα. Στον επαναληπτικό, η Γιουνάιτεντ θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League, ενώ η Σεβίλλη πλην του ''διπλού'', βολεύεται ακόμη κι αν αποσπάσει ισοπαλία με γκολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα