"Bολές" Τραμπ κατά Γερμανίας


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κλιμακώνει την αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών με τη Γερμανία μέσω τουίτ.

«Έχουμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο με τη Γερμανία, επιπλέον πληρώνουν ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ από όσα πρέπει στο NATO και σε στρατιωτικές δαπάνες. Πολύ κακό για τις ΗΠΑ. Αυτό θα αλλάξει», έγραψε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους στον ιδιωτικό του λογαριασμό.

We

have a MASSIVE trade deficit with Germany, plus they pay FAR LESS than they should on NATO & military. Very bad for U.S. This will change

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 30, 2017 η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε ανοικτά τις ανησυχίες της για την αξιοπιστία των ΗΠΑ ως συμμάχου, δείχνοντας έτσι τον εκνευρισμό της Ευρώπης με τον Τραμπ μετά τις συνόδους των G7 και του ΝΑΤΟ.

H Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε ανοικτά τις ανησυχίες της για την αξιοπιστία των ΗΠΑ ως συμμάχου, δείχνοντας έτσι τον εκνευρισμό της Ευρώπης με τον Τραμπ μετά τις συνόδους των G7 και του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, πριν την έναρξη της συνόδου του ΝΑΤΟ, ο κ. Τραμπ αφού εξήρε τη συμβολή του ΝΑΤΟ στην προώθηση της ασφάλειας και της ειρήνης στον κόσμο, τόνισε πως τα μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να συνεισφέρουν ό,τι τους αναλογεί και να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Κατά τον ίδιο, τα 23 από τα 28 μέλη του ΝΑΤΟ χρωστούν «τεράστιες ποσότητες χρημάτων» στους Αμερικανούς φορολογούμενους, υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εξάλλου, ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως μετέδιδαν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, έκανε «άνω-κάτω» τη σύνοδο των G7, διαφωνώντας σχεδόν σε όλα και χαρακτηρίζοντας «κακούς» τους Γερμανούς (πράγμα που αργότερα διέψευσε ο πρόερος της Κομισιόν) για το εμπορικό τους πλεόνασμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα