BMW, PEUGEOT και ΝISSAN διακρίνονται και επενδύουν!


Ένα εργοστάσιο για …φίλημα.

Μια μονάδα που έχει βάλει τα γυαλιά στον ανταγωνισμό. Το εργοστάσιο της BMW στην Αμερική, και συγκεκριμένα στη Νότια Καρολίνα απασχολεί περισσότεροι από 9.000 εργαζόμενους, και έχει μέγιστη δυναμικότητα παραγωγής 450.000 μονάδων. Περίπου το 70% προορίζεται για εξαγωγές ενώ η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW X3, η BMW X7 έρχεται το 2018, πάντα από αυτό το δημοφιλές εργοστάσιο. Το συγκεκριμένο

εργοστάσιο, το ο Spartanburg στη Νότια Καρολίνα έχει 25 χρόνια πορείας.

Εγκαινιάστηκε στις 23 Ιουνίου 1992. Το BMW Group έχει επενδύσει οκτώ δισ. δολάρια στις εγκαταστάσεις παραγωγής μέχρι σήμερα και έχει κατασκευάσει περίπου 3,9 εκ. οχήματα από την έναρξη λειτουργίας του, στις 8 Σεπτεμβρίου 1994. «Από το 2018 μέχρι το 2021 θα επενδύσουμε επιπλέον 600 εκ. δολάρια στην υποδομή παραγωγής μελλοντικών γενιών BMW X», δήλωσε ο Harald Krüger. Αυτή τη στιγμή, το εργοστάσιο ετοιμάζεται για την παραγωγή της νέας BMW X7, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2018.

Η Peugeot κέρδισε το βραβείο «Κινητήρας της Χρονιάς 2017»

Ο νέο;κινητήρας βενζίνης 1,2 PureTechTurbo που εξελίχθηκε από τον Όμιλο PSA, αναδείχθηκε από μία διεθνή επιτροπή δημοσιογράφων ως ο «Κινητήρας της Χρονιάς 2017» στην κατηγορία «1,0-1,4 λίτρων». Το «Engine of the Year» αποδεικνύει για άλλη μια φορά, ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις στους κινητήρες μικρού κυβισμού δεν αφήνουν αδιάφορες τις επιτροπές που εγκρίνουν και επιβραβεύουν τα αποδοτικά μηχανικά σύνολα. Όπως ο νέος κινητήρας της Χρονιάς από την Peugeot, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Française de Mécanique στο Douvrin της Γαλλίας καθώς και στο Xiang Yang της Κίνας. Από το 2014, η παραγωγή του διακεκριμένου βενζινοκινητήρα με απόδοση 110 και 130 ίππων έχει ξεπεράσει τις 850.000 μονάδες και λόγω της αυξημένης ζήτησης στα τέλη του 2017 θα ξεκινήσει η κατασκευή του και στο εργοστάσιο Trémery (επίσης στη Γαλλία).

Nissan Leaf: Ηλεκτρικό και αυτόνομο!

Το Nissan LEAF θα προσφέρεται με το νέο ProPILOT, που θα του επιτρέπει να λειτουργεί αυτόματα – και χωρίς την παρέμβαση του οδηγού - σε μια λωρίδα ενός αυτοκινητόδρομου. Η τεχνολογία αυτή που λειτουργεί με το πάτημα ενός κουμπιού, θα ελέγχει το τιμόνι, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, σε μια λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που οδηγούμε τόσο σε συνθήκες βεβαρημένης κυκλοφορίας όσο και κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών. Τα επόμενα χρόνια, η τεχνολογία ProPILOT της Nissan θα προσφέρει αυξανόμενα επίπεδα αυτονομίας, με το σύστημα τελικά να μπορεί να “περιηγηθεί” ακόμα και στις διασταυρώσεις των πόλεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα