Πυρά της αντιπολίτευσης κατά Τσίπρα για την Υγεία


Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας κατηγορώντας τον για τα όσα είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των κομμάτων:

ΝΔ: Πήγε στο υπουργείο για να δώσει πάλι ψεύτικες υποσχέσεις για διορισμού

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία. Ζει σε ένα

άλλο, παράλληλο σύμπαν, όπου όλα τα βλέπει “καλώς καμωμένα”. Δεν βλέπει ότι το σύστημα δημόσιας Υγείας καταρρέει.

Χειρουργεία αναβάλλονται από ελλείψεις υλικών, άνθρωποι χάνονται από την απουσία ασθενοφόρων, τακτικά ραντεβού στα νοσοκομεία κλείνονται με αναμονή 7 - 8 μηνών, λόγω έλλειψης γιατρών, ασθενείς ψάχνουν και δεν βρίσκουν φάρμακα. Πήγε στο Υπουργείο Υγείας, όχι γιατί έχει κάποιο σχέδιο να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά για να δώσει πάλι ψεύτικες υποσχέσεις για διορισμούς. Προκαλούν τους πολίτες με την ανικανότητα και την αναλγησία τους».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Είναι το ίδιο αστοιχείωτος όπως και ο εκλεκτός του Υπουργός, κ. Πολάκης!

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου σχετικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υγείας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Δύο χρόνια μετά, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε και πάλι το Υπουργείο Υγείας για να επαναλάβει τις ίδιες εξαγγελίες και τα ίδια ψέματα.

Παρακολουθήσαμε μια κομματική φιέστα, με λίγους χειροκροτητές, μέσα στο Υπουργείο Υγείας, με τον κ. Τσίπρα να απολογείται για τις ευθύνες του για την κατάρρευση της δημόσιας υγείας και την διάλυση των νοσοκομείων. Ο Πρωθυπουργός που δεν τόλμησε να προεκτείνει την εξεταστική επιτροπή στην περίοδο διακυβέρνησής του, βιάζεται και βγάζει ο ίδιος πορίσματα, βαφτίζει το κρέας – ψάρι παρουσιάζοντας ένα Κοινωφελές Ιδιωτικό Ίδρυμα ως δημόσιο Νοσοκομείο...

Είναι το ίδιο αστοιχείωτος όπως και ο εκλεκτός του Υπουργός, κ. Πολάκης! Όσο για τις επερχόμενες δήθεν «επαναστατικές» αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ο κ. Τσίπρας διατυμπανίζει, αποτελούν στην ουσία την αποδόμηση των υπαρχουσών δομών που λειτουργούν.

Να σταματήσουν επιτέλους τα σόου και την προπαγάνδα γιατί οι πολίτες γνωρίζουν καλά την καταστροφή που έχουν φέρει στο χώρο της Υγείας. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φύγουν μήπως και σωθεί ότι έχει απομείνει όρθιο από την ιδιοτέλεια και την ανικανότητά τους.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση παίρνει άριστα στις περικοπές για την υγεία

«Η κυβέρνηση παίρνει άριστα για την απόδοσή της, από τη μια να υλοποιεί αποτελεσματικά τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, για τις άγριες κρατικές περικοπές στην υγεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη και από την άλλη να παραπλανά τους ασθενείς και τους υγειονομικούς, ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική είναι δήθεν για το καλό τους, άρα πρέπει να επιβραβευτεί και από πάνω» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ, για την επίσκεψη και την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας.

Αναφορικά με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, το ΚΚΕ επισημαίνει, ότι «ο πρωθυπουργός πανηγύρισε για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, κρύβοντας ότι ο κρατικός προϋπολογισμός δεν δίνει ούτε ένα ευρώ, φορτώνεται η δαπάνη στον ΕΟΠΥΥ και από πάνω αυτοί οι ασθενείς πληρώνουν κανονικά αυξημένες συμμετοχές για φάρμακα και εξετάσεις, όπως όλοι οι ασφαλισμένοι.

Ποτάμι: Η εικονική πραγματικότητα του κ. Τσίπρα στην Υγεία

«Εικονική πραγματικότητα η Υγεία για τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του, καθώς 2,5 ολόκληρα χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, εξακολουθούν να βρίσκονται στο δικό τους παράλληλο σύμπαν, ένα σύμπαν που ουδεμία σχέση έχει με αυτό που βιώνει ο Έλληνας ασθενής και πολίτης», αναφέρει σε ανακοινωσή του το Ποτάμι και συνεχίζει: «Ακούσαμε για μεταρρυθμίσεις, τομές και αναμορφώσεις τόσο σημαντικές όσο η ίδρυση του ίδιου του ΕΣΥ. Να τον ενημερώσουμε, πάντως, ότι τα ράντζα είναι ακόμη στους διαδρόμους, τα φακελάκια δίνουν και παίρνουν και οι νοσηλευτές κυριολεκτικά γονατίζουν. O κ. Τσίπρας προφανώς νομίζει ότι το αμαρτωλό παρελθόν στο χώρο της υγείας ,το οποίο μονίμως επικαλείται, είναι αρκετό για να απαλλάξει την κυβέρνησή του από τις τεράστιες ευθύνες της μετά από 2,5 χρόνια. Κι ενώ στην υγεία το ιδιωτικό θα έπρεπε να λειτουργεί συμπληρωματικά με το δημόσιο, είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση το έχει δαιμονοποιήσει και το θεωρεί εχθρό (και είναι κάτι που δεν το βλέπουμε μόνο στην υγεία αυτό)».

«Αντί λοιπόν να κοιτάξει πώς θα ενισχύσει τους πόρους της δημόσιας υγείας, π.χ. αίροντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε να γίνονται κλινικές μελέτες στα ελληνικά νοσοκομεία, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της σε έναν πόλεμο οπισθοφυλακών με το παρελθόν αλλά και με τις ιδεοληψίες της», καταλήγει το Ποτάμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα