BMW 8 Concept: Ένας Γερμανός στην Ιταλία


Μετά την παρουσίαση της BMW Σειράς 8 Concept, η BMW βάζει σε πιο δύσκολα πεδία το σπορ μοντέλο της.

Έτσι, ένα πρωτότυπο προ-παραγωγής αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε εντατικές δοκιμές στην οβάλ πίστα υψηλών ταχυτήτων της Aprilia στην Ιταλία.

Οι δοκιμές στοχεύουν κυρίως στη βελτιστοποίηση της δυναμικής συμπεριφοράς σε οδοστρώματα με υψηλό συντελεστή τριβής και σηματοδοτούν ένα ακόμα πιο αποφασιστικό στάδιο

στο δρόμο για το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 8 Coupe μέσα στο 2018.

Τα test drives διεξάγονται με ένα ‘βαριά’ καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, το οποίο όμως προδίδει έντονα τις κλασικές σπορ αναλογίες της νέας BMW Σειράς 8 Coupe. Όπως και στην περίπτωση της BMW Σειράς 8 Concept, οι αεροδυναμικές γραμμές, η ‘επίπεδη’ σιλουέτα και τα ισχυρά εμπρός και πίσω τμήματα, προαναγγέλλουν μία συναρπαστική σπορ εμπειρία.

Αυτή η αίσθηση επιβεβαιώνεται με κάθε γύρο που ολοκληρώνεται στην πίστα δοκιμών στην Ιταλία. Η οβάλ πίστα μήκους περίπου 4 km που περιλαμβάνει και απότομες στροφές, βρίσκεται σε μία περιοχή κοντά στη Ρώμη και είναι ιδανική για δοκιμές με υψηλές ταχύτητες και υψηλό συντελεστή τριβής.

Επιπλέον, η επιτάχυνση, το φρενάρισμα και η κατευθυντικότητα του νέου σπορ αυτοκινήτου αναλύονται σε σιρκουί, πορείες σλάλομ και διαφορετικούς τύπους οδοστρωμάτων. Το πολύ αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών διευκολύνει το στοχευμένο συντονισμό όλων των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης.

Η νέα BMW Σειρά 8 Coupe έχει επιδείξει μέγιστη ευελιξία και ακρίβεια σε πολύ δυναμικές συνθήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα