Google: Περιορισμός στις διαφημίσεις που σε ακολουθούν παντού στο διαδίκτυο

Η Google αναπτύσσει ένα νέο εργαλείο με το οποίο θα σταματήσει τις λεγόμενες διαφημίσεις «υπενθύμισης» που ακολουθήσουν τους χρήστες παντού στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τον Guardian.

Πρόκειται για τις διαφημίσεις εκείνες που αφορούν σε συγκεκριμένα προϊόντα τα οποία ο χρήστης δοκίμασε να αγοράσει online και το μετάνιωσε ή για τα οποία αναζητούσε την τιμή τους.

Με τις νέες ρυθμίσεις οι χρήστες

θα μπορούν να «σβήσουν» αυτές τις διαφημίσεις υπενθύμισης, αλλά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις και όχι ως ρύθμιση για να τις σταματήσουν στο σύνολό τους.

Ο Jon Krafcik, product manager για την προστασία της ιδιωτικότητας και της διαφάνειας δεδομένων στο Google, ανέφερε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της Snow Boot Co, προσθέτετε ένα ζευγάρι μπότες στο καλάθι αγορών σας, αλλά δεν τις αγοράζετε επειδή θέλετε να συνεχίσετε να ψάχνετε. Την επόμενη φορά που θέλετε να αγοράσετε κάτι στο διαδίκτυο, το Snow Boot Co ενδέχεται να σας εμφανίσει διαφημίσεις που σας ενθαρρύνουν να επιστρέψετε στη συγκεκριμένη σελίδα και να αγοράσετε αυτές τις μπότες.

Μπορεί αυτές οι διαφημίσεις να είναι χρήσιμες, αλλά αν δεν πρόκειται να αγοράσετε τις μπότες δεν έχουν νόημα. Επομένως με τη νέα λειτουργία, θα έχετε τη δυνατότητα να τις απενεργοποιήσετε».

Το νέο εργαλείο επιτρέπει τους χρήστες να δουν όλες τις διαφημίσεις «υπενθύμισης» που έχουν δημιουργηθεί μετά τις επισκέψεις τους σε διάφορες ιστοσελίδες και να βάλουν όσες θέλουν σε κατάσταση «mute».

Σε αυτή την κατάσταση θα παραμείνουν για 90 ημέρες, όμως το εργαλείο θα αφορά μόνο στις σελίδες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα διαφημίσεων της Google και άρα όχι κάθε ενοχλητική διαφήμιση που «ξεπηδά» κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα