Audi Aicon concept: Όταν ο οδηγός μένει χωρίς δουλειά!


Το πρωτότυπο Audi Aicon concept χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες που προσφέρει ένα αυτόνομο πολυτελές σεντάν του μέλλοντος.Το τετράθυρο 2+2 κάνει ένα τολμηρό άλμα προς το αύριο και συνδυάζει καινοτομίες που αφορούν τη μετάδοση κίνησης, την ανάρτηση, την ψηφιοποίηση και την κινητική αυτονομία.

Το μέγεθός του και μόνο – εξωτερικό μήκος 5,4 μέτρα – το τοποθετεί στην ελίτ της αυτοκίνησης. Το Audi Aicon διαθέτει αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες μπρος και πίσω.

Χάρη στην αυτόνομη οδήγηση, στο νέο μοντέλο τα χειριστήρια

και το καντράν απουσιάζουν. Τιμόνι, πεντάλ, κουμπάκια, όργανα απλά δεν υπάρχουν!

Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες παράγουν συνολικά 354 ίππους και 550 Νm ροπής. Ο καθένας κινεί έναν τροχό, επιτρέποντας ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, μεταβλητή τετρακίνηση quattro.

Η ελαφριά κατασκευή του αμαξώματος από ποικίλα υλικά και η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική βοηθούν το Audi Aicon να επιτύχει αυτονομία ανάμεσα στα 700 και 800 χλμ χωρίς επαναφόρτιση.

Ακόμη και η φόρτιση έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Χάρη σε ένα σύστημα υψηλής τάσης 800 βολτ, η μονάδα μπαταριών του Aicon μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς του μέσα σε λιγότερο από 30’.

Τα αυτόνομα οδηγούμενα οχήματα του μέλλοντος σίγουρα δεν θα χρειάζονται προβολείς. Το σύστημα λέιζερ και ραντάρ αισθητήρων του Audi Aicon «βλέπει» αρκετά ακόμη και στο σκοτάδι, μπορεί να βρίσκει τον δρόμου του με απόλυτη αξιοπιστία και εντοπίζει πιθανά εμπόδια εγκαίρως.

Η μπροστινή οθόνη ανάβει με ένα μήνυμα καλωσορίσματος. Το ΡΙΑ, ο συναισθητικός ηλεκτρονικός βοηθός του οχήματος, αναγνωρίζει τον επιβάτη από το τηλέφωνό του και ενεργοποιεί όλες τις προσωπικές του ρυθμίσεις.

Το Audi Aicon κάθε στιγμή διαθέτει την πλήρη γκάμα υπηρεσιών που προσφέρονται από τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνιών. Οι ταξιδιώτες μπορούν να χαλαρώσουν και να δουν μια ταινία ή να σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Το αυτοκίνητο είναι επίσης εφοδιασμένο με μία μονάδα επαγωγικής, δηλαδή ασύρματης, φόρτισης. Το Aicon καταφέρνει και τα δύο χωρίς οδηγό. Σε μία Ζώνη ΑΙ, μπορεί να σταματήσει μόνο του σε έναν σταθμό επαναφόρτισης και να φορτίσει τη μπαταρία του χωρίς ανθρώπινη βοήθεια.

Συνδυάζει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης σε αστικό περιβάλλον και σε εθνική οδό με ένα άνευ προηγουμένου εύρος αυτονομίας για ηλεκτροκίνητο όχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα