Πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό: Το μαζούτ έφτασε μέχρι την παραλίας της Σαρωνίδας (pics)


Οι εργασίες για την απορρύπανση της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό συνεχίζονται στο παραλιακό μέτωπο, όμως η ανησυχία για τις επιπτώσεις της οικολογικής καταστροφής εντείνεται.

Kομμάτια από μαζούτ έφτασαν μέχρι και στην κεντρική παραλία της Σαρωνίδας, που είναι, μέχρι στιγμής, το πιο μακρινό σημείο, στο οποίο έχουν φτάσει οι επιπτώσεις της βύθισης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, μιλώντας στην ιστοσελίδα notioanatolika.gr, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, υποστηρίζει ότι κανένα πρόβλημα δεν δημιουργούν στο θαλάσσιο

περιβάλλον τα συσσωματώματα που εκβράζονται τις τελευταίες ώρες σε παραλίες και του Δήμου Σαρωνικού, όπως στη Σαρωνίδα και στο Μαύρο Λιθάρι.

Ο ίδιος προσθέτει ότι ενημερώθηκε και από το Λιμενικό, στελέχη του οποίου πέταξαν πάνω από όλες τις ακτές της ανατολικής Αττικής, ότι δεν υπάρχει πετρελαιοκηλίδα που να κινείται προς αυτές.

O δήμαρχος Σαρωνικού διαβεβαίωσε ότι συνεργεία του δήμου περιπολούν διαρκώς στις ακτές και συλλέγουν αυτά τα συσσωματώματα, ενώ παρατηρούν τη θάλασσα και για οτιδήποτε ασυνήθιστο.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δημοσιεύθηκαν από τον χρήστη «Dora Konstanto» στο Facebook, στη δημόσια ομάδα «Forum στον Δήμο Σαρωνικού»:

Keywords
Τυχαία Θέματα