Alice Weidel: Αυτή είναι η 38χρονη ηγέτιδα του ακροδεξιού AfD (pics)


Η 38χρονη οικονομολόγος Alice Weidel, που ηγείται του εθνικιστικού γερμανικού κόμματος AfD, που ήρθε τρίτο στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, είναι δηλωμένη ομοφυλόφιλη και πρώην τραπεζίτρια της Goldman Sachs. Είναι νυμφευμένη με τη Σάρα Μποσάρντ (Sarah Bossard) και το ζευγάρι έχει δύο παιδιά.

Η Alice Weidel έζησε και εργάστηκε για έξι χρόνια στην

Κίνα. Μιλά άπταιστα κινέζικα. Η σύζυγός της είναι Ελβετίδα υπήκοος γεννημένη στη Σρι Λάνκα και εργάζεται ως κινηματογραφική παραγωγός.

Εδώ βεβαίως υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση, μιας και το κόμμα της εναντιώνεται στον γάμο ομοφυλοφίλων. Ωστόσο, η ίδια η ακροδεξιά ηγέτης, απαντώντας στους πολιτικούς της αντιπάλους, έχει αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν το AfD να είναι ομοφοβικό όταν έχει εκείνη για αρχηγό.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε την ακροδεξιά Γερμανίδα ηγέτιδα με τη σύζυγό της:



Κανείς δεν περίμενε ότι το περιπετειώδες συνέδριο της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) θα αναδείκνυε ως κεντρικό πρόσωπο για την ηγεσία -εκτός από τον σκληροπυρηνικό Αλεξάντερ Γκάουλαντ- την Alice Weidel.

Το καταφανώς φιλελεύθερο προφίλ της ευειδούς τραπεζικού δεν φαίνεται εκ πρώτης να έχει καμία σχέση με τις ακραίες θέσεις του κόμματος και τη μηδενική ανοχή προς τους ξένους και τις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις.

Οι φίλοι της από τα εφηβικά χρόνια του σχολείου κάνουν λόγο για μια «πανέξυπνη και ευρηματική Αλις όπως αυτή των παραμυθιών» και αδυνατούν να αντιληφθούν τη στροφή της προς ακροδεξιές θέσεις, αποδίδοντάς την στην ακραία πολιτική φιλοδοξία της.

Ωστόσο η πραγματικότητα αποκαλύπτει μια ευρωσκεπτικίστρια που ανέκαθεν ήταν κατά του ενιαίου νομίσματος και έδειχνε εμμονή με την απομάκρυνση της Γερμανίας από το άρμα της Ευρώπης.



Εχει ανακηρύξει τους μουσουλμάνους σε Νο 1 εχθρούς της, κυρίως λόγω της στάσης που δείχνουν απέναντι στις γυναίκες, «τις οποίες αντιμετωπίζουν ως αντικείμενο αναγκάζοντάς τες να κρύβουν το σώμα τους κάτω από μαντίλες».

Είναι προφανές πως το Μεταναστευτικό έχει δώσει πόντους στο ακραίο αυτό κόμμα της Γερμανίας και το συμπαθητικό προφίλ της Βάιντελ καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη την παρουσία του στη γερμανική πολιτική σκηνή.

Το κόμμα της, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), κατάφερε και ήρθε τρίτο στις εκλογές με ισχυρή αντιμεταναστευτική και αντισλαμική ρητορική και ατζέντα.



Ιδρύθηκε το 2013 και αρχικά είχε μικρή απήχηση. Οι Γερμανοί άρχισαν να ακούνε τα στελέχη του AfD μετά το 2015, όταν η Άνγκελα Μέρκελ άνοιξε τις πύλες της Γερμανίας σε ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή, τους οποίους η ίδια προσκάλεσε μετά από οδηγίες των Γερμανών βιομηχάνων.

Οι μεσανατολίτες μουσουλμάνοι πρόσφυγες, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία, το όλο και πιο διεκδικητικό Ισλάμ σε χώρους λατρείας και θρησκευτικά δικαιώματα στην Ευρώπη, ο φόβος για ισλαμοποίηση δηλαδή, ενίσχυσε το AfD και το έφερε στην τρίτη θέση.



Keywords
Τυχαία Θέματα