Υπουργικό Συμβούλιο με το «βλέμμα» στον Άρειο Πάγο – Τι εξετάζει ο πρωθυπουργός

νέα πρόσωπα της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στο «μικροσκόπιο» της κυβέρνησηςΤι εξετάζεται για τα διπλώματα οδήγησηςΣυζητήσεις και για την ΕΑΔ

Το πρωί της Τετάρτης 28 Αυγούστου, πιο συγκεκριμένα στις 10:00, θα συνεδριάσει για μία ακόμα φορά το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, και αυτή τη φορά στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης θα είναι τα πρόσωπα της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Την ίδια στιγμή θα συζητηθεί ο αναπτυξιακός νόμος, αλλά και το θέμα που έχει προκύψει με τα διπλώματα

οδήγησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα επίσης σήμερα θα  κατατεθεί στη Βουλή από την κυβέρνηση η νέα νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Μεταφορών με στόχο να περάσει από την αρμόδια επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου την ίδια ημέρα και να ψηφιστεί έως την Παρασκευή (30/8).

Με αυτή τη ρύθμιση, επανέρχεται το παλαιό σύστημα εξέτασης και απόκτησης άδειας οδήγησης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον εννέα μηνών.

Παράλληλα, η στελέχωση της Εθνική Αρχή Διαφάνειας θα είναι επίσης ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν. Υπενθυμίζεται ότι η νέα ΕΑΔ θεσμοθετήθηκε με τον νόμο για το «επιτελικό κράτος» και σε αυτή  συγχωνεύονται έξι ελεγκτικές υπηρεσίες και σώματα. Οι επικεφαλής αναμένεται να οριστούν από την κυβέρνηση. Η ΕΑΔ θα απαρτίζεται από τον πρόεδρο και τέσσερα ακόμα μέλη του συμβουλίου, ενώ προβλέπεται και διοικητής.

(Με πληροφορίες από ethnos.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα