Υπόθεση Σάλα: Τα μηνύματα που «καίνε» τον μάνατζερ του παίκτη για τη μοιραία πτήση

Συνεχίζουν να βγαίνουν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για τη μοιραία πτήση που οδήγησε στον θάνατο τον Εμιλιάνο Σάλα. Αυτή τη φορά μιλάμε για μηνύματα που αποδεικνύουν ότι η Κάρντιφ είχε ζητήσει από τον αργεντινό επιθετικό να πάρει εμπορική πτήση για τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά ήταν ο ατζέντης Γουίλιαμ ΜακΚέι ήταν αυτός που επέμενε να τον βάλει στο μοιραίο αεροσκάφος που κατέπεσε στη Μάγχη.

Ο συγκεκριμένος μάνατζερ είχε πει ότι ο σύλλογος της Ουαλίας είχε αφήσει τον ίδιο και τον Σάλα να κανονίσουν την πτήση με την οποία θα

ταξίδευε από τη Νάντ στο Κάρντιφ, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του πελάτη του.

INFO OUEST-FRANCE. Ces messages qui prouvent que Sala n’a pas été « abandonné » par Cardiff #Emilianosala #Nantes https://t.co/TwBxIeO1BZ via @ouestfrance

— Simon Hue (@S_Hue) 1 Μαρτίου 2019

Σύμφωνα μ’ αυτά τα μηνύματα, η ουαλική ομάδα είχε αναφέρει στον αργεντινό παίκτη ότι μπορούσε να πάρει συγκεκριμένη εμπορική πτήση για να μεταβεί στο Κάρντιφ, αλλά αυτός απάντησε πως το θέμα τακτοποιήθηκε από τον ΜακΚέι.

Η «Ouest France», αποκαλύπτει τα μηνύματα μέσω WhatsAPP, με τον 28χρονο επιθετικό που βρήκε τραγικό θάνατο στο αεροπορικό δυστύχημα της 21ης Ιανουαρίου, να μαθαίνει για την προγραμματισμένη πτήση που κανόνισε ο μάνατζέρ και να απαντά αρνητικά στην Κάρντιφ.

EXCLUSIF. Willie McKay affirme que @CardiffCityFC a abandonné Emiliano Sala dans un hôtel à Cardiff. Vrai ou faux ? Ces messages Whatsapp que Ouest-France s’est procurés montrent le contraire. Le vol commercial était bien prévu. Mais McKay s’est proposé d’effectuer le transport. pic.twitter.com/kLeXsFVeTd

— Arnaud Wajdzik (@awajdzik) 28 Φεβρουαρίου 2019

Πριν από μερικές ημέρες το Air Accidents Investigation Branch ανακοίνωσε στοιχεία γύρω από τις συνθήκες της πτώσης, αναφέροντας ότι το αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα με ταχύτητα 90χλμ/ώρα, κάτι που δεν άφηνε ελπίδες διάσωσης ούτε για τον πρώην παίκτη της Ναντ, που βρήκε τραγικό θάνατο, ούτε για τον πιλότο, Ντέιβιντ Ίμποτσον, που εξακολουθεί να αγνοείται. Δηλαδή το αεροσκάφος έπεσε πολύ γρήγορα και η σύγκρουση με το νερό ήταν σφοδρή.

Να θυμίσουμε ότι η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι ο 28χρονος Εμιλιάνο Σάλα σκοτώθηκε από χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα, αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης που προκάλεσε η πτώση του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ειδικών καθοριστικό ρόλο στην πτώση του αεροπλάνου έπαιξαν οι κακές καιρικές συνθήκες, κάτι που φαίνεται και από τις εικόνες του αεροπλάνου τόσο στον βυθό, όσο και κατά την ανάσυρσή του.

H βρετανική εφημερίδα «Daily Express», είχε φιλοξενήσει τη γνώμη έμπειρου πιλότο, ο οποίος τόνισε ότι συνάδελφός του ίσως έχασε τον έλεγχο του αεροπλάνου εξαιτίας χωρικού αποπροσανατολισμού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πιλότος δεν διέθετε άδεια που να του επιτρέπει να κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στην Κάρντιφ να επιχειρηματολογήσει στην απόφασή της να μην δώσει το ποσό της μεταγραφής, στη Ναντ. Αυτό το στοιχείο για τον πιλότο, είχε διαρρεύσει από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας.

Η Κάρντιφ δεν θέλει να δώσει τα 17 εκατομμύρια της μεταγραφής του αργεντινού στη Ναντ και οι δύο πλευρές θα τα βρουν στα δικαστήρια. Οι Ουαλοί από ότι φαίνεται θα κινηθούν και κατά του μάνατζερ του Σάλα.

Το Σάββατο (16/2) ολοκληρώθηκε το δράμα της οικογένειας του Εμιλιάνο Σάλα, καθώς ο αργεντινός επιθετικός οδηγήθηκε στην τελευταία τους κατοικία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης.

«Δεν πιστεύω ότι είναι ατύχημα, ερευνήστε την μαφία του ποδοσφαίρου», έγραψε στο twitter η πρώην σύντροφος του Εμιλιάνο Σάλα, ο οποίος κατά την διάρκεια της πτήσης είχε αφήσει μήνυμα στο WhatsAPP αναφέροντας: «Φοβάμαι, το αεροπλάνο θα πέσει».

Στη Ναντ συνεχίζουν να τιμούν τη μνήμη του πρώην άσου της ομάδας τους:

Près de Nantes. L’église de Carquefou se drape de jaune et vert en hommage à Sala (Ouest-France) https://t.co/Ql07gDcQ4F pic.twitter.com/JytqhI6R0v

— ♡ Nantes Online (@NantesOnline) 27 Φεβρουαρίου 2019

“Près de Nantes. La messe à la mémoire d’Emiliano Sala réunit ses proches, amis et supporters (Ouest-France)” https://t.co/K8yka8WlVg

— Nantes.maville.com (@MavilleNantes) 25 Φεβρουαρίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα