Υπόθεση Μαντλίν: Είναι νεκρή, ανακοίνωσε η Εισαγγελία – Δεν τη σκότωσα, λέει ο παιδόφιλος

«Αποδεικτικά στοιχεία» ότι η μικρή Βρετανίδα Μαντλίν Μακ Καν, που εξαφανίστηκε το 2007 στην Πορτογαλία, είναι νεκρή διαθέτουν οι ερευνητές, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊγκ στη Γερμανία.

«Είναι αποδεικτικά στοιχεία ή συγκεκριμένα γεγονότα τα οποία διαθέτουμε, και όχι απλές ενδείξεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος αυτός, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται ωστόσο για ιατροδικαστικές αποδείξεις,

όπως η σορός, της εξαφάνισης της μικρούλας Μάντι, για την οποία ο βασικός ύποπτος είναι ένας γερμανός παιδόφιλος, Κρίστιαν Μπρούκνερ, που κρατείται για άλλη υπόθεση, τον βιασμό μιας 72χρονης αμερικανίδας τουρίστριας.

«Δεν μπορώ επί του παρόντος να σας αποκαλύψω τις ακριβείς πληροφορίες τις οποίες διαθέτουμε και μας δείχνουν ότι ο ύποπτός μας σκότωσε την Μαντλίν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι οι γερμανικές αρχές είχαν γράψει στους γονείς της μικρούλας.

«Δεν τη σκότωσα»

Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος του Μπρούκνερ είπε ότι ο πελάτης του «αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή» στην εξαφάνιση της μικρής Βρετανής, ωστόσο τα ευρήματα από το εσωτερικό του τροχόσπιτου το οποίο είχε στην κατοχή του ο Γερμανός είναι σοκαριστικά.

Οι Αρχές εκτός από το πορνογραφικό υλικό με παιδιά, βρήκαν και πολλά κοριτσίστικα μαγιό, αλλά και έξι στικ μνήμης με περισσότερα από 8.000 αρχεία, τα οποία περιέχουν κυρίως εικόνες και βίντεο κακοποίησης παιδιών. Ήταν θαμμένα σε μια σακούλα σε μια τρύπα στο έδαφος, κάτω από τον νεκρό του σκύλο.

Το τροχόσπιτο είναι το όχημα με το οποίο φέρεται να πήγε οδικώς από τη Γερμανία στην Πορτογαλία το επίμαχο καλοκαίρι του 2007, όταν η Μαντλίν εξαφανίστηκε. Μάλιστα άνθρωποι που τον γνώριζαν περιέγραψαν ένα «μεγάλο καμπερβάν κρεμ χρώματος», το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να κρύβει «ναρκωτικά και παιδιά». 

Η αστυνομία συνδέει τον 43χρονο Μπρίκνερ με την εξαφάνιση της Ίνγκα Γκεχρίκε, ενός κοριτσιού 5 ετών, που σημειώθηκε το 2015 κατά τη διάρκεια ενός μπάρμπεκιου με την οικογένειά της στη Σαξονία, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το σπίτι του υπόπτου. Σύμφωνα με τις υποθέσεις των αρχών, η Ίνγκα κατευθύνθηκε προς το δάσος, για να μαζέψει ξύλα για τη φωτιά και δεν επέστρεψε ποτέ.

Κατά τη διάρκεια έρευνας για το 5χρονο κορίτσι, το όχημα βρέθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο κουτιών στη βόρεια Γερμανία, τον Μάιο του 2016. Ήταν παρκαρισμένο στη γη που αγόρασε ο Μπρούκνερ έξι χρόνια νωρίτερα σε δημοπρασία.

Ο ύποπτος έκανε αίτηση για την απελευθέρωσή του, η οποία θα απορριφθεί, σύμφωνα με την εισαγγελία. Σε βάρος του εκκρεμεί αίτημα έκδοσης στην Πορτογαλία για τον βιασμό της 72χρονης γυναίκας.

Η γερμανική αστυνομία κατηγορείται για τους χειρισμούς της στην έρευνα για την εξαφάνιση της μικρούλας Μάντι και συγκεκριμένα γιατί ενημέρωσε τον βασικό ύποπτο για την πρόθεσή της να τον καλέσει ως μάρτυρα στην υπόθεση, κάτι που μπορεί να του έδωσε τη δυνατότητα να καταστρέψει πιθανά αποδεικτικά στοιχεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Έθνος

Keywords
Τυχαία Θέματα