Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη – Περιορίστηκαν οι φωτιές σε Κέρκυρα, Νέα Μανωλάδα

Απειλήθηκε μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγεςΣε περιορισμό τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στη Νότια Κέρκυρα, όπου εκκενώθηκαν δυο χωριάΣε ύφεση είναι η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, υπό έλεγχο τέθηκε και αυτή στη Λέρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Ίσαρης, κοντά Μεγαλόπολη

Αρκαδίας, χωρίς να απειλεί, ωστόσο, κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Σε περιορισμό τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στη Νότια Κέρκυρα, όπου εκκενώθηκαν δυο χωριά. Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, υπό έλεγχο τέθηκε και αυτή στη Λέρο.

Στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά την 5η Μονάδα της ΔΕΗ και το σταθμό φυσικού αερίου. Οι εργαζόμενοι στην μονάδα ανέπτυξαν μάνικες και έριξαν νερό, ενώ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από το Ορυχείο με μηχανήματα και εργαζόμενους για διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικών ζωνών.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και 50 πυροσβέστες, με 18 οχήματα δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ από αέρος συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Στην κατάσβεση βοηθούν και μηχανήματα της ΔΕΗ. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας σε 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδράμουν 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 37 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 23, 2019

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Από την Λιγνιτική Μεγαλόπολης (Ορυχείο) έχουν σταλεί και άλλα μηχανήματα για διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικών ζωνών. Ελικόπτερα, αεροσκάφη και επίγειες δυνάμεις σβήνουν τις τελευταίες εστίες μέσα στο δάσος για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά. Εργαζόμενοι της ΔΕΗ μαζί με πυροσβέστες έχουν λάβει θέσεις στον σταθμό φυσικού αερίου και κάνουν προληπτική διαβροχή, η φωτιά έφτασε ελάχιστα μέτρα από τις εγκαταστάσεις αλλά αντιμετωπίστηκε.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, σε περιορισμό τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στη Νότια Κέρκυρα. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ιονίων νήσων, Ανδρέας Ρίζος, η φωτιά που έκαιγε χορτολιβαδική γη εξελισσόταν μεταξύ τριών μικρών χωριών της Νότιας Κέρκυρας.

Άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και πολιτικές αρχές του τόπου, προχώρησε προληπτικά στην εκκένωση των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν οι άνδρες της Πυροσβεστική Υπηρεσίας με συνδρομή από αέρος τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

«Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές» επισήμανε ο κ. Ρίζος, ενώ οι κάτοικοι επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους.

Παράλληλα σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, kafeneio-megalopolis.gr, patrisnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα