Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί

«Τρέχει» έρευνα για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής του εκστρατείας από το καθεστώς ΚαντάφιΟι αποκαλύψεις είχαν γίνει το 2012Το ποσό των 50 εκατ. ευρώ είχε προσφερθεί στον γάλλο πολιτικό

Υπό κράτηση βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο Σαρκοζί κρατείται από τις αστυνομικές αρχές σε

σχέση με την έρευνα για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας από το καθεστώς Καντάφι το 2007.

Οι αποκαλύψεις είχαν γίνει το 2012. Έγγραφο της λιβυκής κυβέρνησης που χρονολογείται από το 2006, φέρει την υπογραφή του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών της Λιβύης Μούσα Κούσα και κάνει λόγο για συμφωνία ώστε η Τρίπολη να προσφέρει στην προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί το ποσό των 50 εκατ. ευρώ.

Ο Σαρκοζί, που διετέλεσε αρχηγός του γαλλικού κράτους από το 2007 έως το 2012, καταθέτει για πρώτη φορά στην έρευνα αυτή που διεξάγουν οι αστυνομικοί του Κεντρικού Γραφείου καταπολέμησης της διαφθοράς και φορολογικών και οικονομικών αδικημάτων στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, πρόσθεσε πηγή, επιβεβαιώνοντας πληροφορία του ειδησεογραφικού ιστότοπου Mediapart και της εφημερίδας Le Monde.

Keywords
Τυχαία Θέματα