Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στα κτήρια του ΦΟΔΣΑ στη Ζάκυνθο (video)

«Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το βράδυ στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΦΟΔΣΑ, στην περιοχή αεροδρομίου, στη Ζάκυνθο» ανέφερε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ιονίων νήσων, Ανδρέας Ρίζος.

Η πυρκαγιά ήταν μεγάλη και έκαψε αποθήκες ανακυκλώσιμων υλικών, στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και κάποια μηχανήματα, ενώ ακόμη σιγοκαίνε τα φλεγόμενα δέματα με συμπιεσμένα ανακυκλώσιμα απορρίμματα.

Νωρίτερα οι πυκνοί καπνοί της φωτιάς κατάφεραν να πλησιάσουν το αεροδρόμιο Ζακύνθου. Η Πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ διερευνώνται

τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η φωτιά ξέσπασε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), στην περιοχή αεροδρομίου, στη Ζάκυνθο.

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου (ΒΙΝΤΕΟ) https://t.co/KbQapcPkXY pic.twitter.com/bHnccvcQJ3

— Wepost.gr (@wepost) 31 Αυγούστου 2019

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή στο νομό Ζακύνθου, ενώ στο σημείο βρίσκεται και η νέα Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου. Σύμφωνα με την κα Κράτσα μέχρι αυτή την ώρα έχουν καεί μηχανήματα, ενώ όπως επεσήμανε «φέρεται ότι η φωτιά έχει περιοριστεί και δεν έχει εξαπλωθεί ακόμη σε κτίρια».

Να σημειωθεί ότι η φωτιά ξέσπασε την ώρα που στην πλατεία ορκιζόταν η νέα Δημοτική Αρχή Ζακύνθου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα