Τραγωδία στον Αμλυρό: Σοκάρουν μαρτυρίες για το φονικό «χαλί»

Σοκάρουν οι μαρτυρίες από το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής που έχασε τη ζωή της η 14χρονη κοπέλα στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Μαγνησίας. «Κι εγώ ήμουν έτοιμη να πέσω» αποκαλύπτει η φίλη της 14χρονης που ήταν μαζί της, επιβεβαιώνοντας ότι ο χειριστής του παιχνιδιού μάλλον δεν έκανε κάτι καλά.

Οργή δε προκαλεί η καταγγελία ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ατύχημα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ένα 9χρονο κοριτσάκι είχε τραυματιστεί σοβαρά στο ίδιο παιχνίδι σε λούνα παρκ της ίδιας ιδιοκτήτριας. Ευτυχώς,

σε εκείνη την περίπτωση, το παιδάκι έζησε.

«Όλα στο στο λούνα παρκ λειτουργούσαν νόμιμα» επιμένει η 73χρονη ιδιοκτήτρια που αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της εκφράζοντας την οδύνη της για το τραγικό περιστατικό.

Την οδύνη από τον απρόσμενο και άδικο χαμό του παιδιού του δεν φαίνεται να άντεξε ο πατέρας της 14χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Το «χαλί» όπως ονομάζεται το θανατηφόρο παιχνίδι του λούνα παρκ, φαίνεται πως ήταν γνωστό ότι ήταν επικίνδυνο, καθώς πριν δέκα χρόνια είχε τραυματίσει κι ένα 9χρονο κοριτσάκι.

Σύμφωνα με νεότερες αποκαλύψεις, μία από τις φίλες της 14χρονης, που ήταν μαζί της στο «χαλί», αποκάλυψε ότι παραλίγο να βρεθεί και η ίδια στο κενό.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ανθρώπων, που είδαν από κοντά τα όσα συνέβησαν στο λούνα παρκ του Αλμυρού. Όπως περιγράφει μία γυναίκα, η εικόνα ήταν τόσο σοκαριστική, που στην αρχή νόμιζε ότι έπεφτε κάποιο ρούχο από το «χαλί». Μετά κατάλαβε ότι ήταν ένα παιδί.

Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια

Ελεύθερη αφέθηκε από την εισαγγελέα υπηρεσίας το μεσημέρι του Σαββάτου η 73χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης λούνα παρκ στο παζάρι του Αλμυρού Βόλου καθώς η υπόθεση θα διερευνηθεί περισσότερο με προκαταρκτική που θα παραγγελθεί από την Εισαγγελία.

Στο μεταξύ, ο 32χρονος χειριστής, μετά το τραγικό δυστύχημα, εξαφανίστηκε και αναζητείται από την Αστυνομία.

Η γυναίκα ιδιοκτήτρια της επιχείρησης του λούνα παρκ, που είναι κάτοικος Αθήνας, εμφανίστηκε στα Δικαστήρια φορώντας μαύρα και υποβασταζόμενη από την κόρη της και τον δικηγόρο της και αφού οδηγήθηκε στην εισαγγελέα υπηρεσίας, αφέθηκε ελεύθερη, χωρίς να της ασκηθεί ακόμη δίωξη, ώστε η έρευνα για την τραγωδία που συντάραξε την περιοχή να συνεχιστεί.

Στο μεταξύ, ο χώρος του λούνα παρκ εξακολουθεί να φυλάσσεται από την Αστυνομία, καθώς η Εισαγγελία αναμένεται να ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από τον χώρο που έχασε τη ζωή της η άτυχη μαθήτρια.

Τι λέει ο δήμαρχος Αλμυρού

Ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Εσερίδης, μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend για το τραγικό γεγονός.

«Είχαμε ένα τραγικό συμβάν. Ένα 14χρονο κοριτσάκι, έχασε τη ζωή του, διασκεδάζοντας. Το αστυνομικό τμήμα του Αλμυρού κάνει ότι πρέπει αυτή τη στιγμή ενώ και τα μηχανήματα ελέγχονται από μηχανικούς της περιφέρειας. Αναμένουμε τα πορίσματά τους» σχολίασε ο δήμαρχος.

«Ο δήμαρχος κάνει ένα συμφωνητικό με τον κάθε ιδιοκτήτη, στον οποίο επιβάλλει τους όρους λειτουργίας. Όταν κατατεθούν οι πιστοποιήσεις, δίνουμε την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας των λούνα παρκ» σημείωσε ο κ. Εσπερίδης και πρόσθεσε ότι «τα μηχανήματα είχαν όλες τις πιστοποιήσεις. Πληρούσαν τις προϋποθέσεις λειτουργίας. Οι έλεγχοι ασφαλείας είναι θέμα ιδιοκτησίας».

«Πιθανό να προέκυψε κάποιο πρόβλημα. Αναμένουμε τα πορίσματα των μηχανικών» κατέληξε.

«Ράγισε» η καρδιά του πατέρα

Μετά το τραγικό συμβάν, «ράγισε» η καρδιά του πατέρα της 14χρονης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου, με σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η καρδιά του δεν άντεξε το βάρος της απώλειας του παιδιού του και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή αλλά κρίσιμη.

Στο σημείο βρέθηκαν το μεσημέρι πραγματογνώμονες της εισαγγελίας μαζί με επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της περιοχής αλλά και υπαλλήλους της επιθεώρησης εργασίας προκειμένου να κάνουν αυτοψία και να συλλέξουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να εξακριβώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα