Υπό έλεγχο η φωτιά στη Δίβρη Φθιώτιδας – Έφτασε μέχρι τις αυλές σπιτιών (video)

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Φθιώτιδα, και συγκεκριμένα έξω από το χωριό Δίβρη.

Στο χωριό οι φλόγες με τη βοήθεια των δυνατών ανέμων έφτασαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού, και μάλιστα κάηκαν και κάποιες αποθήκες, χωρίς όμως να κινδυνέψουν περαιτέρω τα σπίτια.

Τονίζεται πως από νωρίς, και έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, η περιοχή εκκενώθηκε και οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σε ασφαλές σημείο στην πλατεία του χωριού, χωρίς να κινδυνεύσει κανείς.

Όπως λένε οι κάτοικοι

της περιοχής, μέχρι να αντιληφθούν ότι είχε ξεσπάσει φωτιά περίπου 3 χλμ. μακριά από το χωριό Δίβρη (που βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. από τη Λαμία) οι φλόγες είχαν φτάσει δίπλα από τα σπίτια τους.

Στη Δίβρη και ο Μπακογιάννης

Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Εκεί ήταν από νωρίς το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας και νέος Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος μαζί με τον νέο Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα και τον επικεφαλης της ΠΥ στη Στερεά Αρχιπύραρχο Βαγγέλη Παληό, οι οποίοι ενημέρωσαν τον Κώστα Μπακογιάννη για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα