ΥΕΘΑ: Δεν μεταφέρθηκαν εκτάκτως στρατεύματα στο Ανατολικό Αιγαίο

Πήρε, τελικά, θέση το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) και διέψευσε τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως γίνεται μεταφορά στρατευμάτων στο Ανατολικό Αιγαίο, λόγω και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την Τουρκία.

«Η επιχειρησιακή διάταξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η συνήθης», αναφέρεται στα πλαίσια της άσκησης «Καταιγίδα», που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες και στη συνέχεια έγινε επιθεώρηση του ναυτικού στόλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και την ηγεσία του ΥΕΘΑ.

«Πρόσφατα

δημοσιεύματα ιστοσελίδων, σύμφωνα με τα οποία ελληνικά στρατεύματα μεταφέρθηκαν εκτάκτως σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», επισημαίνει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Η επιχειρησιακή διάταξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η συνήθης. Οι όποιες μετακινήσεις έγιναν, εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της άσκησης “ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019” η οποία περατώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019», διευκρινίζει το υπουργείο.

Να αναφέρουμε ότι υπήρξαν ιστοσελίδες που έδειχναν και ιερείς σε μονάδες που έκαναν δήθεν αγιασμό σε αξιωματικούς και στρατιώτες στο πλαίσιο ετοιμασιών των ελληνικών στρατευμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα