Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στη Βηρυτό – Ψάχνουν εγκλωβισμένους στα συντρίμμια (video)

Σωστικά συνεργεία συνέχιζαν το πρωί της Τετάρτης (05/08) να αναζητούν επιζώντες σε μια «θάλασσα» από συντρίμμια μετά τις ισχυρές εκρήξεις οι οποίες συγκλόνισαν το απόγευμα της Τρίτης (04/08) την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον άλλοι 4.000, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελίνου στη χώρα.

Οι λιβανέζικες Αρχές, οι οποίες προειδοποιούν πως ο απολογισμός

των θυμάτων ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο βαρύς μέσα στην ημέρα. Κι αυτό διότι πιστεύεται ότι οι άνθρωποι που έχουν παγιδευτεί κάτω από χαλάσματα είναι εκατοντάδες.

Οι εκρήξεις σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού, όπου βρίσκονταν επικίνδυνα υλικά προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές, βύθισαν στο πένθος την πρωτεύουσα του Λιβάνου — χώρας που ήδη πλήττεται σκληρά από τη βασανιστική, παρατεταμένη οικονομική κρίση και την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα νοσοκομεία της Βηρυτού είχαν κορεστεί το βράδυ της Τρίτης (04/08) από την πλημμύρα των τραυματιών που διακομίστηκαν σε αυτά μετά τις εκρήξεις, οι οποίες συγκλόνισαν την πρωτεύουσα του Λιβάνου περί τις 18:00 (τοπική ώρα).

2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου ξεχασμένοι για χρόνια στο λιμάνι

Ο λιβανέζος πρόεδρος Μισέλ Αούν τόνισε το βράδυ της Τρίτης (04/08) ότι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, χημικού λιπάσματος που μπορεί, όμως, να χρησιμοποιηθεί επίσης για την κατασκευή βομβών, είχαν αφεθεί για «χρόνια» σε αποθήκη στο λιμάνι χωρίς να εφαρμόζεται κανένα μέτρο ασφαλείας, γεγονός που χαρακτήρισε «απαράδεκτο».

lebanon #beirut
This is not a movie seen That just happened in Beirut, Lebanon.

Please pray for everyone who was there !

2020

Keywords
Τυχαία Θέματα