Μέχρι 100 άτομα οι γάμοι και οι βαπτίσεις έως 31 Αυγούστου – Τι να κάνετε σε περίπτωση ακύρωσης

Έως τις 31 Αυγούστου παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις, αλλά και σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή (4/8) έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό, στην οποία συμμετείχε και ο καθηγητής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Το συγκεκριμένο όριο για τις κοινωνικές εκδηλώσεις είχε οριστεί αρχικά για μέχρι τις 15 Αυγούστου, ωστόσο η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, όπως και οι πρόσφατοι γάμοι που αποτέλεσαν

εστίες μετάδοσης του ιού, έφεραν επέκταση του μέτρου.

Οι νέες εξελίξεις είναι πιθανό να φέρουν… βροχή ακυρώσεων, με το υπουργείο Ανάπτυξης να συνιστά την προσφυγή στη διαμεσολάβηση σε περίπτωση διαφωνίας για την πληρωμή του κόστους διοργάνωσης τελετών.

Η απόφαση αφορά συγκεκριμένα τελετές, όπως γάμους, βαπτίσεις, κηδείες, καθώς και σε συνδεόμενες με τις τελετές δεξιώσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Κατόπιν της νέας απόφασης, καταναλωτές που:

(α) ακύρωσαν προγραμματισμένη τελετή ή άλλαξαν ημερομηνία ή μείωσαν τον αριθμό των καλεσμένων,

(β) έχουν πληρώσει στην επιχείρηση με βάση το αρχικό συμφωνητικό κάποιο χρηματικό ποσό,

(γ) έχει προκύψει διαφωνία με την επιχείρηση όσον αφορά την τροποποίηση του συμφωνητικού και τυχόν μείωση του τιμήματος ή επιστροφή μέρους της προκαταβολής, και

(δ) η απευθείας διαπραγμάτευσή τους με την επιχείρηση δεν έχει αποδώσει,

διατηρούν την δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού με την προσφυγή στους φορείς εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (φορείς ΕΕΔ), που αναφέρονται στο Μητρώο των Φορέων Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ) που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παράλληλα οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλλουν την καταγγελία τους στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, ηλεκτρονικά στο email [email protected], επισυνάπτοντας το σχετικό συμφωνητικό που έχουν υπογράψει με την επιχείρηση, είτε μέσω της γραμμής 1520.

Keywords
Τυχαία Θέματα