Σε εξέλιξη η τρίτη φάση της επιχείρησης στην Ταϊλάνδη – Απεγκλωβίστηκε το 10ο παιδί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τρίτη φάση της επιχείρησης διάσωσης για τον απεγκλωβισμό των υπόλοιπων τεσσάρων παιδιών και του προπονητή της ομάδας «Wild Boars» που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σπήλαιοΟκτώ παιδιά διασώθηκαν ήδη αλλά απαγορεύεται η επαφή με τους γονείς τουςΚαι οι πέντε εναπομείναντες θα βγουν «ταυτόχρονα»

Ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης, η τρίτη και πιθανώς τελευταία φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού για τα εναπομείναντα αγόρια και τον 25χρονο προπονητή τους, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης.

Άλλα δύο παιδιά εθεάθησαν να μεταφέρονται

με φορείο έξω από το σπήλαιο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερ.

Η επιχείρηση είχε πλέον ακόμα πιο επείγουσα φύση, καθώς μετεωρολόγοι προέβλεπαν βροχοπτώσεις στην περιοχή όπου βρίσκονται παγιδευμένα τα εναπομείναντα παιδιά κι ο προπονητής της ομάδας τους.

«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο», συμπλήρωσε ο ίδιος, εκτιμώντας πως η επιχείρηση ίσως ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα. «Και οι πέντε εναπομείναντες θα βγουν «ταυτόχρονα», καθοδηγούμενοι από τα μέλη της ομάδας», διευκρίνισε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

Και τα οκτώ παιδιά που απεγκλωβίστηκαν δείχνουν συμπτώματα μόλυνσης

Χθες, Δευτέρα, απεγκλωβίστηκαν τέσσερα αγόρια τα οποία τελούν στενής ιατρικής παρακολούθησης, ενώ την Κυριακή κατά την πρώτη φάση της διάσωσης, βγήκαν από τη σπηλιά τα πρώτα τέσσερα παιδιά.

«Τα οκτώ παιδιά που βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη», δήλωσε ο Τζεσάντα Τσοκενταμρονγκσούκ, στέλεχος του υπουργείου Υγείας. Ένα δεύτερο στέλεχος του υπουργείου, ωστόσο, τόνισε πως οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως όλα έχουν συμπτώματα μόλυνσης, υποβάλλονται σε εξετάσεις και θα επιτραπεί μεν στους γονείς τους να τα επισκεφθούν, αλλά όχι αμέσως.

Σύμφωνα με το δεύτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, «όλα τα παιδιά» θα μείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση προληπτικά, μία εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα