Ξεκίνησαν οι μετακινήσεις στα νησιά – Ταξιδέψαμε με την Blue Star Ferries και τα μέτρα τηρούνται απαρέγκλιτα

Όταν μιλάμε για καλοκαιρινές διακοπές, εννοούμε νησιά του Αιγαίου.

Και όταν μιλάμε για ακτοπλοϊκά ταξίδια, εννοούμε Blue Star Ferries.

Τα πλοία της είναι αυτά που επιλέγουν οι περισσότεροι Έλληνες και ξένοι τουρίστες για να μεταβούν σε κάποιο από τα πανέμορφα νησιά μας, προσφέροντας μια ευχάριστη και υψηλών προδιαγραφών εν πλω παραμονή.

Την περασμένη Δευτέρα τα πλοία της

Blue Star Ferries, όπως και όλων φυσικά των ακτοπλοϊκών εταιρειών, άναψαν και πάλι τις μηχανές τους και ξεκίνησαν τα ταξίδια τους στα νησιά.

Υπό νέες συνθήκες και υπό συγκεκριμένα μέτρα βέβαια λόγω κορονοϊού.

Ποια είναι τα νέα μέτρα

Στο πλαίσιο ειδικών οδηγιών από τον ΕΟΔΥ, όλοι οι επιβαίνοντες πρέπει να θερμομετρούνται, να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο (οι επιβάτες μπορούν να τα προμηθεύονται από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, αλλά και από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας) και να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο με ταυτόχρονη χρήση μάσκας.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι επιβάτες είτε με βάση το ερωτηματολόγιο είτε με παρουσίαση συμπτωμάτων είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή COVID-19 με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται σε αυτό τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση.

Το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω. Η χρήση κάθε καμπίνας θα επιτρέπεται από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, συγγενείς πρώτου βαθμού. Σημειώνεται ότι τα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας έχουν ήδη εκπαιδευθεί προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσμα κορονοϊου σε επιβάτη, ενώ τα πλοία μετά από κάθε δρομολόγιό τους θα απολυμαίνονται.

Ταξιδέψαμε με τη Blue Star Ferries

Η Blue Star Ferries τηρεί απαρέγκλιτα όλα τα παραπάνω και είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι. Από τη στιγμή που περιμέναμε την επιβίβασή μας στο πλοίο μέχρι και την αποβίβαση τίποτα δεν ήταν ίδιο σε σχέση με τα ταξίδια που έχουμε κάνει παλιότερα.

Τα μεγάφωνα του πλοίου ενημέρωναν τους επιβάτες για τους νέους κανόνες ασφαλείας πριν καν επιβιβαστούν στο πλοίο, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η επιβίβαση στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Και έτσι έγινε. Η επιβίβαση δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα και όλα κύλησαν καλώς.

Με το που ανεβήκαμε στο καράβι είδαμε σύσσωμο το προσωπικό, αλλά και όλους τους επιβάτες με μάσκες στο πρόσωπο, γεγονός που αν μη τι άλλο σου αφήνει μια γεύση ασφάλειας, αλλά και ικανοποίησης.

Το ταξίδι ήταν σε όλη του τη διάρκεια ευχάριστο και όλοι τήρησαν τα απαιτούμενα μέτρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η αποβίβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε μόνο αφού είχε δέσει το καράβι στο λιμάνι και χωρίς οι επιβάτες να είναι στοιβαγμένοι πριν, ο ένας δίπλα στον άλλον, πίσω από την μπουκαπόρτα.

Εν ολίγοις, το ταξίδι – ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες που ζούμε – ήταν απολύτως ευχάριστο και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στους προορισμούς τους.

Αυτό άλλωστε ήταν το ζητούμενο και η Blue Star Ferries το πέτυχε.

Keywords
Τυχαία Θέματα