Συνεχίζεται το θρίλερ με τη συζήτηση στη Βουλή της ΠΓΔΜ – Πληροφορίες ότι «κλείδωσε» τους 80 ο Ζάεφ

H προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση της Βουλής μετατέθηκε για σήμεραΣυνεχιζόμενες οι αναβολές – Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 ώρα ΕλλάδαςΟι εντατικές διαβουλεύσεις του Ζόραν Ζάεφ με τα αλβανόφωνα κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούςΌλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός σήμερα θα διεξαχθεί και η κρίσιμη ψηφοφορία επί των τροπολογιών

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η συζήτηση στην Ολομέλεια

της ΠΓΔΜ σχετικά με τις τροπολογίες του Συντάγματος, καθώς μετά τη χθεσινή αναβολή, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο Ζόραν Ζάεφ έχει καταφέρει να «κλειδώσει» τις ψήφους των 80 βουλευτών και ότι η συνεδρίαση θα ξεκινήσει, με μεγάλη καθυστέρηση, κανονικά.

Αναλυτικότερα, η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση της Βουλής μετατέθηκε για σήμερα, καθώς, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, δεν είχε εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή (80 στους 120 βουλευτές), που είναι απαραίτητη για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Από αναβολή σε αναβολή και η σημερινή συνεδρίαση

Την ίδια στιγμή, ορισμένα ΜΜΕ των Σκοπίων μεταδίδουν ότι η συνεδρίαση θα ξεκινήσει τελικά στις 15:00 τοπική ώρα (16: 00 ώρα Ελλάδας). Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 12.

Σύμφωνα με αυτά, η καθυστέρηση οφείλεται σε συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ με τον αρχηγό του μικρού αντιπολιτευόμενου κόμματος «BESA», Μπιλάλ Κασάμι,προκειμένου να αποσπάσει τη στήριξη των δύο βουλευτών που διαθέτει το κόμμα.

Άλλα ΜΜΕ των Σκοπίων μεταδίδουν ότι ακόμη και χωρίς τη στήριξη των δύο βουλευτών του «BESA», η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ εξασφαλίζει πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή. Ωστόσο, όλες αυτές οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται επίσημα.

Η πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ όσον αφορά την υπηκόοτητα είναι να αποδίδεται αυτή ως «μακεδονική / πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Το BESA κατέθεσε πρόταση σύμφωνα με την οποία «για τους πολίτες αλβανικής εθνοτικής καταγωγής, στις κανονιστικές αποφάσεις και τις άλλες πράξεις των κρατικών οργάνων, η υπηκοότητα στην μακεδονική γλώσσα θα αναφέρεται ως “μακεδονική/πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας”, στην αλβανική γλώσσα θα αναφέρεται ως “της Μακεδονίας / πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας” και στα αγγλικά ως “Macedonian / citizen of the Republic of North Macedonia”.

Αισιόδοξος ο Οσμάνι για την έκβαση της ψηφοφορίας

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπούγιαρ Οσμάνι, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη της απαραίτητης πλειοψηφίας των 2/3. «Είμαι αισιόδοξος ότι σήμερα και τις επόμενες ημέρες αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί. Ελπίζω ότι θα συμβεί σήμερα», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα