Βάζει πλώρη για Ευρώπη η Μπακογιάννη: Υποψήφια για το Συμβούλιο της Ευρώπης

Πλώρη προς τα Ευρώπας βάζει η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού όπως φαίνεται από την ανακοίνωση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι υποψήφια για τη θέση του γραμματέα του οργανισμού.

Τη θέση που «χηρεύει» από τον προσεχή Σεπτέμβριο διεκδικούν τόσο η βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας, όσο και τρεις ακόμη υποψήφιοι. Ο πρώην υπουργός της Λιθουανίας, Άντριους Κουμπίλιους,

η Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς, Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας και ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας, Ντιντιέ Ρεινέρ, που απ΄ ό,τι φαίνεται είναι και το φαβορί.

Η διυπουργική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης θα οργανώσει χωριστές συνεντεύξεις με τους τέσσερις υποψηφίους τον Μάρτιο και θα καταρτίσει τον τελικό κατάλογο υποψηφίων, ο οποίος θα διαβιβασθεί στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση θα εκλέξει τον Ιούνιο τον νέο γενικό γραμματέα ο οποίος θα διαδεχθεί τον Νορβηγό Τόρμπγιορν Γιάγκλαντ, η θητεία του οποίου λήγει τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα