Κορονοϊός: Άρχισαν ξανά οι δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης – Χωρίς νέες ιατρικές πληροφορίες

Οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό (Covid-19) της εταιρείας «AstraZeneca» και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ξανάρχισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων (MHRA) έκρινε ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν…

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει άλλες ιατρικές πληροφορίες για το θέμα. Όλοι οι ερευνητές και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την εξέλιξη αυτή.

Οι δοκιμές διακόπηκαν αυτήν την εβδομάδα, μετά την

ανεξήγητη ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές. Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας , αφού ολοκλήρωσαν την έρευνά τους για το θέμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν οι δοκιμές και έτσι ανακοινώθηκε ότι συνεχίζονται οι δοκιμές.

Υπενθυμίζεται ότι  η συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία έχει συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια έως 400 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου AZD1222 ενάντια του Covid-19. Από αυτή την ποσότητα στην Ελλάδα αναλογούν τρία εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, τις οποίες θα λάβει σε επτά τμηματικές παραδόσεις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα