Ξανά στο «μικροσκόπιο» το Facebook για το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica

Στην έρευνα θα συνδράμουν στελέχη του FBI, της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και της Ομοσπονδιακής Επιτροπής ΕμπορίουΑπό… κόσκινο οι δημόσιες ανακοινώσεις του Facebook αναφορικά με τις πληροφορίες που μοιραζόταν με την Cambridge AnalyticaΘα εξεταστεί κατά πόσο το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο παρείχε επαρκείς και έγκαιρες εξηγήσεις προς το κοινό και τους επενδυτές για τη διαρροή

Νέα έρευνα διεξάγεται εις

βάρος του Facebook με αφορμή το σκάνδαλο κατάχρησης των προσωπικών δεδομένων χρηστών του από την Cambridge Analytica την περίοδο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές μοιάζουν αποφασισμένες να βάλουν στο μικροσκόπιο τη «ναυαρχίδα» των Social Media που δημιούργησε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Όπως αναφέρει η Washington Post, στην έρευνα θα συνδράμουν στελέχη του FBI, της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου.

Σκοπός είναι να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο που φέρεται πως «άγγιξε» τουλάχιστον 71 εκατ. αμερικανούς χρήστες.

Η έρευνα θα βάλει στο μικροσκόπιο τις δημόσιες ανακοινώσεις του Facebook αναφορικά με τις πληροφορίες που μοιραζόταν με την Cambridge Analytica. Παράλληλα, θα εξεταστεί κατά πόσο το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο παρείχε επαρκείς και έγκαιρες εξηγήσεις προς το κοινό και τους επενδυτές για τη διαρροή.

Πρέπει να υπογραμμιστεί πως το δημιούργημα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο αμερικανικών και ευρωπαϊκών αρχών με αφορμή τις δικλείδες ασφαλείας για την προστασία των χρηστών αλλά και για τις μονοπωλιακές πρακτικές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα