Ξανά Σαμπανάτζοβιτς στην ΑΕΚ – Λουτσέσκου: Έκπληξη η αποχώρηση του Πρίγιοβιτς, θέλουμε παίκτη

Η ΑΕΚ συνεχίζει την ενίσχυσή της, καθώς παίκτης της Ένωσης και επίσημα είναι ο Άνελ Σαμπανάτζοβιτς, ο οποίος θα ενταχθεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ένωσης το προσεχές καλοκαίρι. Μιλάμε για ένα όνομα που φέρνει στον κόσμο της πρωταθλήτριας Ευρώπης όμορφες αναμνήσεις, καθώς είναι ο 20χρονος παίκτης είναι γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς. «Να βαδίσω στα βήματα του πατέρα

μου», είπε ο νεαρός άσος.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς από την Ζελέζνιτσαρ. Ο Βόσνιος άσος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας (έως τις 31/12/2023) και θα ενσωματωθεί στην ομάδα μας το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς είναι γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, ο οποίος με την κιτρινόμαυρη φανέλα πανηγύρισε την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων (1992, 1993, 1994) και ενός Κυπέλλου Ελλάδας (1996). Ο Ανέλ γεννήθηκε στις 24 Μαΐου του 1999 στο Μιζούρι των ΗΠΑ και αγωνίζεται ως μέσος.

Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της Ζελέζνιτσαρ. Σε ηλικία 17 ετών έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε αγώνα Κυπέλλου με την Γκοράζντε, συνδυάζοντάς το με γκολ.

Συνολικά μετράει 41 εμφανίσεις και τρία τέρματα με τη φανέλα της Ζελέζνιτσαρ, στην οποία θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως δανεικός έως το καλοκαίρι, έχοντας κατακτήσει και ένα Κύπελλο Βοσνίας (2018, βασικός στον πρώτο τελικό). Παράλληλα, έχει χριστεί διεθνής με όλες τις «μικρές» Εθνικές ομάδες της Βοσνίας (U17, U19 και U21).

Ανέλ, καλωσόρισες στην οικογένεια της Πρωταθλήτριας Ελλάδας».

Τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έκανε ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, μιλώντας στο www.aekfc.gr και τόνισε ότι θέλει να… βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του.

Αναλυτικά τόνισε: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Έχω μάθει τα πάντα για αυτή την ομάδα από τον πατέρα μου, έχω δει πολλούς αγώνες μαζί του, μου έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για αυτή την ομάδα, τον κόσμο της και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί στο γήπεδο.

Πραγματικά δεν βλέπω την ώρα να ενσωματωθώ στην ομάδα και από το καλοκαίρι να αποτελέσω μέλος της. Γνωρίζω πολύ καλά ότι το όνομα που κουβαλάω είναι πολύ «βαρύ», γνωρίζω πόσα πολλά έχει πετύχει με αυτή την ομάδα ο πατέρας μου και αυτό που θέλω και θα προσπαθήσω είναι να βαδίσω στα βήματά του, να πετύχω όσα και εκείνος».

Ο μεγάλος Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, πρωταθλητής Ευρώπης το 1991 με τον Ερυθρό Αστέρα, με τα πέντε χρόνια καριέρας, τα τρία πρωταθλήματα και το ένα Κύπελλο με την κιτρινόμαυρη φανέλα, δήλωσε συγκινημένος στο www.aekfc.gr για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του γιου του, Ανέλ, στην ΑΕΚ…

«Η λέξη ευτυχισμένος είναι μικρή για να περιγράψει τα συναισθήματά μου. Είμαι συγκινημένος που ο γιος μου θα παίξει στη μεγάλη ΑΕΚ και που θα έχει τον ίδιο πρόεδρο με εμένα, έναν άνθρωπο στον οποίο οφείλω πολλά και που με βοήθησε πολύ. Πάνω απ’ όλα ευχαριστώ τον πρόεδρο, την ΑΕΚ και τον κόσμο της για αυτή τη μεταγραφή.

Είναι μεγάλο βήμα για τον Ανέλ από τη Ζελέζνιτσαρ να πάει στην ΑΕΚ. Του έχω μιλήσει πολύ και έχει καταλάβει σε πόσο μεγάλη ομάδα έρχεται. Είναι 19 χρονών και έχει ακόμα να μάθει και να βελτιωθεί πολύ. Είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει σκληρά. Παίζουμε στην ίδια θέση, όλοι εδώ λένε ότι θα γίνει καλύτερος από εμένα.

Στο χέρι του είναι να δουλέψει στο 100%, να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις και πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να γίνει καλύτερος από εμένα. Είμαι χαρούμενος που πολύ σύντομα θα βρεθώ και πάλι με αυτούς τους υπέροχους φιλάθλους που υποστηρίζουν την ΑΕΚ όπου κι αν παίζει», επεσήμανε.

****
Για την αποχώρηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς από το ρόστερ του ΠΑΟΚ, για τον αντικαταστάτη του αλλά και για το επικείμενο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, μίλησε ο τεχνικός του Δικεφάλου, Ραζβάν Λουτσέσκου, τονίζοντας πως είναι έκπληξη η αποχώρηση του σέρβου άσου, με τον «Δικέφαλο» του Βορρά να θέλει μεταγραφή. Χαρακτήρισε τους Αρκάδες πολύ επικίνδυνη ομάδα.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Πως ήταν η διακοπή του πρωταθλήματος;

«Έτσι και έτσι… Ήταν δύσκολες οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές».

Επειδή είπατε ότι δεν σας αρέσει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου;

«Υπάρχουν αρκετοί λόγοι. Ήμουν πολύ άρρωστος, ο βαρύς χειμώνας χάλασε την προετοιμασία της ομάδας, η μεταγραφική περίοδος και το παιχνίδι του Κυπέλλου που δεν αρχίσαμε καλά. Κάποιες φορές μέσα από τέτοιες καταστάσεις βγαίνει το καλύτερο».

Για τον Πρίγιοβιτς:

«Είναι ένας φανταστικός άνθρωπος και παίκτης, έδωσε πολλά σε εμάς, στον ΠΑΟΚ, δώσαμε πολλά και εμείς ενδεχομένως. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου».

Για το αν περίμενε ότι θα πάρει μεταγραφή;

«Όχι, ήταν έκπληξη αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, μπορεί να εμφανιστούν τέτοιου είδους εκπλήξεις. Είμαστε δυνατή ομάδα και πρέπει να βρούμε άμεσα λύσεις είτε από έξω είτε εντός ομάδας».

Για την πίεση που υπάρχει:

«Όπως είπα και πριν, είμαστε δυνατή ομάδα, ομάδα με οργανωμένο στιλ παιχνιδιού. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία μας στις προπονήσεις, αυτό μας λείπει τώρα, έχουμε τεράστιο κίνητρο για το ματς με τον Αστέρα, είμαστε αφοσιωμένοι στον στόχο μας».

Για το αν πρέπει να γίνει μεταγραφή στην επίθεση:

«Ναι θα πρέπει να γίνει μεταγραφή. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα έχει μεγαλύτερη κάλυψη αν υπάρχει ακόμα ένας παίκτης. Υπάρχει ο Ακπόμ που είναι ταλαντούχος και χρειάζεται ρυθμό για να βρει τα πατήματα του, είναι και ο Καρέλης που ταιριάζει περισσότερο σαν δεύτερος, είναι πιο δύσκολο για αυτόν να παίξει ως πρώτος. Έχουμε επίσης και κάποιες άλλες σκέψεις για το ποιος μπορεί να καλύψει την θέση που δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι έφυγε ο Πρίγιοβιτς σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε ακόμα ένα σημαντικό παίκτη, για τον συναγωνισμό ανάμεσα στους παίκτες».

Πρόσθεσε πως: «Δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω για τις μεταγραφές, γιατί ξεχνάμε το σύνολο. Προτιμώ να μιλήσω για το παιχνίδι της Κυριακής».

Για τον Αστέρα Τρίπολης:

«Ο Αστέρας για μένα είναι πιο επικίνδυνη ομάδα μετά την τριάδα των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Ο προπονητής τους έκανε μία πολύ μεγάλη αλλαγή στην νοοτροπία και την φιλοσοφία της ομάδας. Έχουν κερδίσει τέσσερα παιχνίδια σερί στο πρωτάθλημα. Σαν ομάδα που έχει σωματική δύναμη, αλλά την ίδια στιγμή της αρέσει να έχει τη μπάλα στα πόδια και να παίζει ποδόσφαιρο με πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, έτσι έχουν την δυνατότητα να δημιουργούν κινδύνους» .

****
Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών, ο Ιωάννης Σκορδίλης, ένας εκ των ιστορικότερων φυσιογνωμιών του Πανιωνίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ θρηνεί την απώλεια ενός εκ των ιστορικότερων φυσιογνωμιών της, του Ιωάννη Σκορδίλη ο οποίος απεβίωσε πλήρης ημερών σε ηλικία 93 ετών και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Ιωάννης Σκορδίλης γεννήθηκε το 1926 και από το 1938 αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της ΙΣΤΟΡΙΑΣ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ. Υπήρξε μέλος των τμημάτων στίβου, μπάσκετ και βόλεϊ προτού καθιερωθεί στο τμήμα ποδοσφαίρου της ομάδας μας το 1943. Υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της χώρας μας κατά τις δεκαετίες του ’40 και του ’50 ενώ μαζί με τους Πεντζαρόπουλο και Τσολιά έγιναν οι πρώτοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ που εκπροσώπησαν την Εθνική Ελλάδας.

Το τεράστιο ταλέντο του είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων των ομάδων του τότε ΠΟΚ και ειδικά της ομάδας της ΑΕΚ στην οποία αγωνίζονταν αρκετοί φίλοι του, με τον ίδιο ωστόσο όποτε του κάναν λόγο για μεταγραφή η απάντηση ήταν μία: “ Ο Πανιώνιος είναι η οικογένειά μου. Αν θέλετε να μείνουμε φίλοι μη μου ξαναπείτε για μεταγραφή”.
Ύστερα από 15 χρόνια, το 1958, ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και της Εθνικής Ελλάδας ο Ιωάννης Σκορδίλης αποσύρθηκε από την ενεργό δράση για να γίνει προπονητής με σπουδές στην Αγγλία και την Γαλλία με τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ να καλύπτει όλα τα έξοδα. Κάθισε στον πάγκο της ομάδας την δεκαετία του ’60 όπου μάλιστα αποτέλεσε τον προπονητή στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή της ΟΜΑΔΑΣ μας την σεζόν 1964-65 για την Κύπελλο Ράπαν.
Στα επόμενα χρόνια δεν άφησε ΠΟΤΕ τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ τον οποίο “ υπηρέτησε” από διάφορα πόστα ενώ για αρκετά χρόνια διατέλεσε Πρόεδρος του συνδέσμου Παλαιμάχων.
Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12/01 στις 14:00 στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών».

Στις 30/1 τα εξ αναβολής ματς της 11ης αγωνιστικής της Football League

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου θα διεξαχθούν οι τρεις αναμετρήσεις της 11ης αγωνιστικής της Football League, οι οποίοι αναβλήθηκαν την περασμένη Κυριακή (6/1), λόγω της κακοκαιρίας. Οι εν λόγω αγώνες είναι οι Δόξα Δράμας-ΑΕ Καραϊσκάκης, Απόλλων Πόντου-Αήττητος Σπάτων και Αιγινιακός-Βόλος ΝΠΣ.

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
ΑΕΚ, ξανα, παε αεκ, football league, εν λόγω, καλοκαιρι, ελλαδα, μαΐου, ηπα, γκολ, γιου, οφείλω, ΠΑΟΚ, nova, σημαίνει, ολυμπιακος, πανιωνιος, συλλυπητήρια, ποκ, δραση, γαλλια, ιστορικο, συμμετοχή, κηδεία, αθηνα, league, χριστουγεννιατικες βιτρινες, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, ειρηνη σκορδιλη, Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, βημα, εθνικη, ηπα, καριερα, μπασκετ, παιχνιδια, περιοδος, πιεση, ωρα, αγωνες, αηττητος, ανθρωπος, αναμνησεις, απολλων, απωλεια, ατμοσφαιρα, βγαινει, γκολ, γεγονος, γινει, γηπεδο, γιου, δυναμη, δυνατοτητα, δηλωσεις, δοξα, δοξα δραμας, ειπε, υπαρχει, εν λόγω, εξοδα, ερχεται, ετων, εφυγε, κηδεία, ιδια, ιδιο, ηλικια, ισορροπια, ιστορικο, κυπελλο, λεπτομερειες, λειπει, λογια, λογο, μαΐου, μιζουρι, νοοτροπια, ομαδα, παντα, οικογενεια, ονομα, οφείλω, παε αεκ, ποδοσφαιρο, υπογραφη, ποκ, σαββατο, σεζον, σερι, σιγουρα, σιγουρος, συντομα, συμμετοχή, συλλυπητήρια, σκεψεις, τμημα, τρια, χερι, ιωαννης, αρρωστος, βηματα, εμφανισεις, φιλοι, football league, κομματι, καρδια, κυριακη, league, νεκροταφειο, ομαδες, παιχνιδι, ποδια, σημαίνει, θελω να, χειμωνας
Τυχαία Θέματα