Βρέθηκε ο ένοχος για το υβριστικό πανό κατά του Σαββίδη

Ο οπαδός που σήκωσε το υβριστικό πανό κατά του Ιβάν Σαββίδη στο Καυτανζόγλειο κατά τη διάρκεια του αγώνα ΗρακλήςΠΑΟΚ (1-1) εντοπίστηκε, όπως υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Για το συγκεκριμένο

θέμα ο κ. Τόσκας ανέφερε τα εξής:

«Το είδα με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα εχθές, ένα πανό που δεν έχει καμία σχέση με το αθλητικό πνεύμα, με την αντίληψη που θα πρέπει να επικρατεί στα γήπεδα και στους ανθρώπους που πηγαίνουν εκεί για να δουν αγώνα. Να δούμε τι έγινε όμως, γιατί σε πολλές περιπτώσεις φταίει η Αστυνομία για όλα, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.

Όταν το πανό έγινε αντιληπτό, όπως και το νόημα γιατί ήταν στα ρωσικά, η διοργανώτρια αρχή, μαζί με τον παρατηρητή, τους υπεύθυνους ασφαλείας των ομάδων και τους διαιτητές ζήτησαν δυο φορές να κατέβει το πανό, η γηπεδούχος ομάδα έκανε δυο φορές ανακοινώσεις στα μεγάφωνα.

Το πανό δεν κατέβηκε και έτσι η διοργανώτρια αρχή με παρατηρητή και διαιτητές αποφάσισαν να συνεχιστεί το παιχνίδι και να τιμωρηθεί η ομάδα με διοικητικό πρόστιμο και ενημερώθηκε η Εισαγγελία. Δεν ζητήθηκε από την ελληνική αστυνομία να επέμβει για να κατέβει το πανό γιατί δεν ενέπιπτε στις κατηγορίες της ρατσιστικής βίας στις οποίες μπορεί άμεσα να επέμβει.

Παρ΄ όλα αυτά η έρευνα συνεχίζεται και απ΄ ότι με πληροφόρησαν αυτός που έβαλε το πανό μέσα, ο υπεύθυνος, έχει ταυτοποιηθεί και μόλις δοθεί εντολή από την Εισαγγελία θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες. Εχει ταυτοποιηθεί γι’ αυτή την απαράδεκτη ενέργεια, γιατί κάποτε στα γήπεδα θα πρέπει να επικρατήσει άλλη αντίληψη, να πηγαίνει ο κόσμος στα γήπεδα χωρίς φόβο και χωρίς να υπάρχουν τέτοιες ενέργειες».

Keywords
Τυχαία Θέματα