Βορίδης: Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι κι έξι το λαδόξιδο (video)

Στην προσπάθεια αποδόμησης του πορίσματος της εξεταστικής επιδόθηκε από το βήμα της Βουλής, ο Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης της Ν.Δ, Μάκης Βορίδης και ως καλός νομικός επιχείρησε να αποδείξει πως αφού δεν υπάρχει «κατηγορούμενος» δεν «υπάρχει διαπλοκή».

Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο κ. Βορίδης, είχε να κάνει με το αν υπήρξε ζημία για το Δημόσιο από την δανειοδότηση των ΜΜΕ. Όπως υποστήριξε, από το 1,3 δισ., του συνολικού

δανεισμού τους, μόνο τα 317 εκατ. ήτοι το 25%, είναι μη εξυπηρετούμενα, ενώ το υπόλοιπο 75% εξυπηρετείται κανονικά. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ο συλλογισμός του κ. Βορίδη κατέληξε στο ότι κάθε μη εξυπηρετούμενο δάνειο δεν είναι παράνομο.

Μόνο που σε αυτή τη περίπτωση, δεν πρόκειται για συνήθεις επιχειρήσεις που απλώς «έπεσαν έξω», ενώ δόθηκαν δάνεια με εγγύηση τον… αέρα, έγιναν περίεργα ευνοϊκές ρυθμίσεις και σε άλλες περιπτώσεις τα δάνεια έγιναν παραθαλάσσιες επαύλεις.

Επιπροσθέτως, η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη περί νομιμότητας των μη εξυπηρετουμένων δανείων, παραπέμπει στην αλήστου μνήμης φράση του Γιώργου Βουλγαράκη: «Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό»….

Keywords
Τυχαία Θέματα