Βόμβα στο ΑΤ Ζωγράφου – Γεμάτος καρφιά ο εκρηκτικός μηχανισμός (video)

Με σκοπό να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές, αν όχι και νεκρούς, κατασκευάστηκε η βόμβα που βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου έξω από το ΑΤ Ζωγράφου στη Πανεπιστημιούπολη.

Η βόμβα βρέθηκε λίγη ώρα αφού είχε τοποθετηθεί μέσα στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Και βρέθηκε κατά τύχη! Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου, την ώρα που πάρκαρε τη μηχανή του στο σημείο, παρατήρησε το «ύποπτο» αντικείμενο, είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα και τοποθετημένα από τη μάντρα και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών,

το οποίο και προχώρησε σε εξουδετέρωση της, αλλά και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής.

Η πρώτη ελεγχόμενη έκρηξη έφερε ανάφλεξη της πυρίτιδας και ακολούθησαν άλλες δύο ελεγχόμενες εκρήξεις.

H στιγμή της έκρηξης


Το ρολόι με το οποίο ήταν συνδεδεμένη η βόμβα, ήταν προγραμματισμένο για να εκραγεί. Κάποιο συνδεσμολογικό λάθος όμως προκάλεσε την καθυστέρηση και τελικά, την ανακάλυψη της.

Oι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν πως η βόμβα, που ήταν τοποθετημένη μέσα σε έναν μεγάλο μεταλλικό σωλήνα, είχε μέσα καρφιά οικοδομής, πρόκες δηλαδή, κάτι που οδηγεί τις αστυνομικές αρχές στο συμπέρασμα πως εκείνοι που την τοποθέτησαν, ήθελαν να προκαλέσουν θύματα.

Οι αρχές εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να πρόκειται για τυφλό χτύπημα. Αυτό θα επιβεβαιωθεί στην περίπτωση που εξακριβωθεί πως οι δράστες δεν πήραν τηλέφωνο για να προειδοποιήσουν για την τοποθέτηση της βόμβας στην Πανεπιστημιούπολη.

Σημειώνεται πως η μαύρη πυρίτιδα που είχαν βάλει οι άγνωστοι στον εκρηκτικό μηχανισμό είναι η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιούσε η πρώτη γενιά της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, όταν άρχισε να κάνει τις πρώτες της επιθέσεις και τοποθετούσε εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε κατσαρόλες.

Πηγή: Βόμβα στο ΑΤ Ζωγράφου – Γεμάτος καρφιά ο εκρηκτικός μηχανισμός (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα