«Το Εγχειρίδιο του Κακού»: Οκτώ ιστορίες τρόμου από τις 19 Δεκεμβρίου στο Άστορ (video)

Οκτώ νέοι σκηνοθέτες από την Ευρώπη και την Αμερική, εραστές του είδους της ταινίας τρόμου, συνθέτουν σκηνές από τους δικούς τους τοπικούς θρύλους και παραμύθια που τους κράτησαν άγρυπνους τα βράδια.

Μια φαντασμαγορική εξερεύνηση του μύθου και της λαϊκής παράδοσης, με ιστορίες εμπνευσμένες από τη σκοτεινή λαογραφία οχτώ διαφορετικών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Πρόκειται για «Το Εγχειρίδιο του Κακού», που αποτελείται από οκτώ σκοτεινές φολκλόρ ιστορίες και θα προβάλλεται από τις 19 Δεκεμβρίου

στον κινηματογράφο Άστορ με σκηνοθέτες τους Γιάννη Βεσλεμέ, Πίτερ Στρίκλαντ, Ανιέσκα Σμοζίνσκα, Ασίμ Αχλουάλα, Καν Έβρενολ, Σεβερίν Φιαλά, Βερόνικα Φραντς, Κατρίν Γκέμπε και Κάλβιν Ρίντερ.

Ιστορία για τους καλικάντζαρους από την πλευρά του έλληνα σκηνοθέτη

«Ξεκίνησα να γράφω κάτι για το δωδεκαήμερο και τους καλικάντζαρους, και μετά άρχισα να γράφω κάτι για το παγανιστικό καρναβάλι. Και λίγο στο μυαλό μου ήρθαν αυτά τα δύο μαζί. Υπάρχει μια αίσθηση ότι οι ιστορίες αυτές είναι γραπτές, όμως στην πραγματικότητα, αυτές ανήκουν στη προφορική παράδοση. Οπότε ακούς την ιστορία από κάποιον, τη διηγείσαι εσύ σε κάποιον άλλον λίγο διαφορετικά, κι αυτό το πράγμα πηγαίνει κάπου», αναφέρει ο σκηνοθέτης Γιάννης Βεσλεμές για την ταινία.

«Κι έτσι σκέφτηκα “ας πάρω κάποιες ελευθερίες” κι ας χρησιμοποιήσω τη δική μου φαντασία για να εμπλουτίσω, λίγο ταπεινά αλλά και λίγο ξεδιάντροπα τον μύθο. Έφτιαξα μια δική μου εκδοχή των Καλικάντζαρων, τη δική μου εκδοχή του παγανιστικού καρναβαλιού. Πήρα στοιχεία από την βόρεια Ελλάδα απ’ όπου κατάγομαι, αλλά και από τα νησιά. Κράτησα το ματσίσμο και την διονυσιακή επιθετικότητα και μπέρδεψα χωρίς μέτρο τον παγανισμό με την ορθοδοξία», συμπληρώνει.

Δείτε το trailer:

Πηγή: «Το Εγχειρίδιο του Κακού»: Οκτώ ιστορίες τρόμου από τις 19 Δεκεμβρίου στο Άστορ (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα