Βόμβα έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, στον Βύρωνα

Περί τις 04:00, άγνωστος τηλεφώνησε στον ιστότοπο «Ζούγκλα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικό μηχανισμό στην οδό Αδραμυτίου στον Βύρωνα και ότι επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτάΈπειτα από έρευνες, εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετημένος σε κατσαρόλα, στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου που ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικίαΟι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν να εξουδετερώσουν τη βόμβα, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξηΠιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο
λάθος στην συνδεσμολογίαΗ μεθοδολογία και η συνδεσμολογία έχει ομοιότητες με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»«Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας που βρίσκομαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Ντογιάκος

Άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα, που πάντως δεν εξερράγη, έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα.

Περί τις 04:00, άγνωστος τηλεφώνησε στον ιστότοπο «Ζούγκλα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικό μηχανισμό στην οδό Αδραμυτίου στον Βύρωνα και ότι επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτά. Ο άγνωστος τόνισε ότι δεν επρόκειτο για φάρσα.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε τους κατοίκους ότι έπρεπε να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Έπειτα από έρευνες, εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετημένος σε κατσαρόλα, στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου που ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια η βόμβα, που εξουδετερώθηκε – Που στρέφονται οι υποψίες της Αντιτρομοκρατικής

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας μεταφέρθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια.

Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα.

Όσον αφορά την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την ενέργεια, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, ούτε ο άγνωστος που τηλεφώνησε ανέφερε κάτι. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία έχει ομοιότητες με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των συνεργείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Αποκλεισμένος στο σπίτι του παραμένει ο Ισίδωρος Ντογιάκος

«Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας που βρίσκομαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Ντογιάκος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα