«Βόμβα» UEFA: Βάζει άλλους 32 συλλόγους στην Ευρώπη – Στα σκαριά και 3η διοργάνωση (εικόνα)

Πολύ σημαντικές αλλαγές στον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου «κυοφορούνται» από την UEFA. Πριν από την κλήρωση των ομίλων του Champions League έλαβε χώρα μια σειρά από σημαντικές συνεδριάσεις, μεταξύ αυτών κι εκείνη της Επιτροπής Συλλόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας «Bild», αυτή η συνεδρίαση έληξε με μια απόφαση-«βόμβα»: τη σύσταση από το 2021 μιας τρίτης διασυλλογικής διοργάνωσης, η οποία θα αποτελέσει το μικρό αδελφάκι

των Τσαμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

Το σχέδιο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αναλυτικά:
-Στο Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχίσουν να μετέχουν στους ομίλους 32 ομάδες, όπως τώρα

-Στο Γιουρόπα Λιγκ ο αριθμός των ομάδων στους ομίλους θα μειωθεί σε 32 (από 48 τώρα).

-Στην τρίτη διοργάνωση, για την οποία αναζητείται ακόμη το όνομα, θα μετέχουν επίσης 32 ομάδες.

2021'den itibaren Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nin yanı sıra yeni bir organizasyon daha olacak. (Bild) pic.twitter.com/jtcPHd1K8F

— Skorer (@skorermilliyet) 31 Αυγούστου 2018

Στόχος των εκπροσώπων της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA) που μετείχαν στην (πιθανότατα) ιστορική συνεδρίαση ήταν αφ’ ενός η αύξηση της ελκυστικότητας του Γιουρόπα Λιγκ μέσα από την αύξηση της αγωνιστικής ποιότητας των συμμετεχόντων συλλόγων και μέσω αυτής της αύξησης και των δυνατοτήτων εμπορικής αξιοποίησής του (τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγοί, θεατές).

Αφ’ ετέρου η πιο εύκολη πρόσβαση περισσότερων συλλόγων από τα μικρά ποδοσφαιρικά έθνη, όπως π.χ. αυτά της ανατολικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, δίχως να αυξηθούν οι ομάδες στο Γιουρόπα Λιγκ σε 64, όπως είχε προταθεί στο παρελθόν.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η προώθηση και εμπορική αξιοποίηση της νέας διοργάνωσης να γίνει κυρίως μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες.

Selon Bild, l’UEFA prévoit une 3e coupe d’Europe à 32 équipes en plus de la Champions League et de la Ligue Europa à partir de 2021 !

▶️ L’objectif étant de permettre à plus d’équipes européennes de participer à une coupe d’Europe. pic.twitter.com/Mf2jDfxYU2

— Instant Foot ⭐⭐ (@lnstantFoot) 30 Αυγούστου 2018

Πηγή: omada.reporter.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα