Βίντεο «γροθιά στο στομάχι» κατά της έμφυλης βίας: Είσαι γυναίκα μου, μπορώ να σου κάνω ό,τι θέλω

Ένα συγκλονιστικό βίντεο για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για την έμφυλη βία δημιούργησε το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα», με πρωταγωνιστή τον Ερρίκο Λίτση.

Στο βίντεο βλέπουμε τον ηθοποιό σε ένα ξέσπασμα όλων των στερεοτύπων της πατριαρχίας να κακοποιεί λεκτικά τη γυναίκα του, μειώνοντας της και επισημαίνοντάς της χωρίς σταματημό ότι «αυτός είναι ο άνδρας» και ότι «αυτός κάνει κουμάντο στο σπίτι».

«Είσαι γυναίκα μου και μπορώ να σου κάνω ό,τι θέλω», «Νομίζεις ότι εγώ δεν στενοχωριέμαι, αλλά από αγάπη τα κάνω

όλα», είναι κάποιες από τις εκφράσεις που ακούγονται στο βίντεο.

Μάλιστα, ο πρωταγωνιστής παροτρύνει συνεχώς τον θεατή να προσπεράσει το βίντεο και να μην ανακατεύεται. «Στην πραγματική ζωή, 9/10 γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν “skip” στην έμφυλη βία», είναι το ηχηρό μήνυμα στο τέλος του βίντεο.

«Τιμώντας τον συμβολισμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών επιλέγουμε τη φετινή 8η Μαρτίου, ως εκκίνηση της νέας μας καμπάνιας κατά της έμφυλης βίας. Η πολύμηνη αυτή καμπάνια, με τον τίτλο “Μην προσπερνάς – Don’t Skip”, έχει πανελλαδική εμβέλεια και περιλαμβάνει μια σειρά από πολύπλευρες δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης απέναντι στο φαινόμενο της έμφυλης βίας, στοχεύοντας στην καρδιά των κοινωνικών στερεοτύπων που τη συντηρούν και την αναπαράγουν», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΜΚΟ για την εν λόγω καμπάνια ευαισθητοποίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα