Βίντεο – ντοκουμέντο: Οι συνομιλίες του Τραμπ με Ρώσους που έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο

Η «θερμή» συζήτηση μεταξύ του Τραμπ με ρώσους επιχειρηματίεςΗ εμπλοκή του Ρομπ ΓκόλντστοουνΤο σκάνδαλο με τη δικηγόρο από τη ΡωσίαΟι διάλογοι στο βίντεο

Βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το CNN, ρίχνει φως σε νέες πτυχές ανάμεσα στις σχέσεις του αμερικανού πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με σημαντικές προσωπικότητες από τη Ρωσία.

Το συγκεκριμένο

βίντεο έχει τραβηχτεί στις 15 Ιουνίου 2013, παραμονή του διαγωνισμού για την ανάδειξη της Μις ΗΠΑ και ρίχνει νέο φως, «στη θερμή σχέση» μεταξύ του Τραμπ και της οικογένειας Αγκαλάροφ, που έγιναν επιχειρηματικοί εταίροι του στο Λας Βέγκας τον Ιούνιο του 2013.

Ο Τραμπ συμμετέχει σε μια αρκετά «ζωντανή» και φιλική συζήτηση με τον ρώσο ολιγάρχη με ρίζες στο Αζερμπαϊτζάν Αράς Αγκαλάροφ, στενό φίλο του Πούτιν, τον τραγουδιστή γιο του Εμίν, και τον βρετανικής καταγωγής υπεύθυνο δημοσίων σχέσεών τους, Ρομπ Γκόλντστοουν.

Ο Ρομπ Γκόλντστοουν έχει εξελιχθεί πλέον σε πρόσωπο υψίστης σημασίας, καθώς ήταν αυτός που έστειλε τα emails στον μεγαλύτερο γιο του αμερικανού προέδρου και αυτός που κανόνισε τη συνάντηση με τη ρωσίδα δικηγόρο.

Το σκάνδαλο με τη δικηγόρο από τη Ρωσία

Ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου των ΗΠΑ συμφώνησε να συναντήσει μία γυναίκα το 2016, για την οποία είχε ενημερωθεί ότι ήταν δικηγόρος της ρωσικής κυβέρνησης και η οποία θα του έδινε επιβαρυντικές πληροφορίες για την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Οι πληροφορίες αυτές, θα παραδίδονταν στο πλαίσιο της επίσημης υποστήριξης της Ρωσίας για την εκλογή του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, σύμφωνα με ηλεκτρονικά μηνύματα που δημοσιοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Το νομικό βάρος μετατοπίζεται στο αν έχει κάποια εμπλοκή ο αμερικανός πρόεδρος

Νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι το ερώτημα για τις ενδεχόμενες σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας έχει απαντηθεί καταφατικά, ενώ εκτιμάται ότι το νομικό βάρος της υπόθεσης μετατοπίζεται πλέον στο αν είχε κάποια εμπλοκή προσωπικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Να τονιστεί εδώ ότι από την πλευρά της η Μόσχα απορρίπτει την οποιαδήποτε εμπλοκή της, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ δηλώνει ότι η προεκλογική εκστρατεία του δεν συνωμότησε με τους Ρώσους.

Οι διάλογοι στο βίντεο

Στο βίντεο ο Τραμπ πλέκει το εγκώμιο της οικογένειας Αγκαλάροφ, τα μέλη της οποίας περιγράφει ως τους «πιο ισχυρούς ανθρώπους σ’ ολόκληρη τη Ρωσία».

Παράλληλα εκφράζει την ελπίδα η διοργάνωση του διαγωνισμού Μις Κόσμος στη Μόσχα το Νοέμβριο του 2013 κατόπιν συμφωνίας με τους Αγκαλάροφ να ενισχύσει τους διμερείς δεσμούς.

«Είναι πραγματικά μια μεγάλη χώρα. Μια πολύ ισχυρή χώρα με την οποία έχουμε δεσμούς, αλλά όχι υπέροχη σχέση, θα έλεγα και εύχομαι αυτό να βοηθήσει αυτή τη σχέση», λέει.

Σ’ ένα άλλο βίντεο ο Τραμπ διακρίνεται να συνομιλεί με τους Αγκαλάροφ πριν το δείπνο, όπου ο Εμίν συστήνει τον Τραμπ στη μητέρα και την αδελφή του.

«Κοίτα εδώ! Είμαι χαρούμενος που θα δειπνήσουμε μαζί. Τι όμορφη που είναι η μητέρα σου. Παράγετε όμορφα πράγματα, έτσι; Όμορφα πράγματα», λέει ο Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα