Η Μέι παρουσίασε της θέσεις της Βρετανίας για το Brexit – Τι αναφέρουν τα τρία έγγραφα

Αναφορικά μεταξύ πολλών άλλων με τα θέματα της πυρηνικής ενέργειας και της δικαιοσύνηςΠροβλέπει μια μεταβατική περίοδο προκειμένου να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των λειτουργιών της Ε.Ε. στη Βρετανία

Η Βρετανία παρουσίασε την Πέμπτη τη διαπραγματευτική της θέση στο πλαίσιο του Brexit αναφορικά μεταξύ άλλων με τα θέματα της πυρηνικής ενέργειας και της δικαιοσύνης, πριν ξεκινήσει ο πρώτος πλήρης κύκλος των συνομιλιών με την Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας (Euratom) και τη δικαιοδοσία των ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Σε τρία

έγγραφα όπου παρουσιάζονται οι θέσεις της, η Βρετανία δήλωσε ότι θέλει η αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή και προβλέπει μια μεταβατική περίοδο προκειμένου να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των λειτουργιών της Ε.Ε. στη Βρετανία.

«Το εύρος και η διάρκεια μιας τέτοιας μεταβατικής περιόδου ίσως διαφέρει για τα διάφορα στοιχεία ή οργανισμούς», ανέφερε η βρετανική κυβέρνηση σε έγγραφο για τα «Προνόμια και ασυλίες».

Σε ξεχωριστό έγγραφο, η κυβέρνηση ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συμβούλευσε τη Βρετανία να αποχωρήσει από την Euratom διότι οι συνθήκες που διέπουν τον οργανισμό αυτό και την Ε.Ε. είναι «νομικά συνδεδεμένες με ένα μοναδικό τρόπο».

«Είναι σαφές πως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κοινότητα Euratom έχουν ισχυρά αμοιβαία συμφέροντα στο να διασφαλίσουν τη στενή συνεργασία στο μέλλον, να αξιοποιήσουν την κοινή τεχνογνωσία και να μεγιστοποιήσουν τα κοινά συμφέροντα», ανέφερε η κυβέρνηση στο έγγραφο με τίτλο «Πυρηνικά υλικά και θέματα ασφάλειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα