Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή που η κοκκινομάλλα αφήνει τη Μαρκέλλα στο βενζινάδικο

Η στιγμή που η απαγωγέας της 10χρονης Μαρκέλλας την αφήνει στο βενζινάδικο όπου βρέθηκε καταγράφηκε σε βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Open.

Οι εικόνες από βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνουν την 10χρονη που εξαφανίστηκε να τρέχει πίσω από μία γυναίκα με μαύρα ρούχα, κουκούλα και μάσκα. 

Και οι δύο βρίσκονται έξω από το βενζινάδικο της οδού Θ. Σοφούλη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια αφού η γυναίκα την εγκατέλειψε

στο βενζινάδικο, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβιβάστηκε σε ταξί.

Η μικρή Μαρκέλλα φαίνεται να περιπλανιέται μόνη της, κρατώντας την τσάντα της και να πλησιάζει τον κύριο που ειδοποίησε τις αρχές.

Είχε κόψει τα μαλλιά της για να ξεγελάσει τους αστυνομικούς

Η γυναίκα έχει προσαχθεί και ανακρίνεται στη γενική ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Προκειμένου να μην την αναγνωρίσουν οι αστυνομικοί η κοκκινομάλλα γυναίκα είχε κάνει αλλαγές στην εμφάνισή της.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές όταν οι αστυνομικοί την εντόπισαν στην παραλία της Κατερίνης, διαπίστωσαν πως η γυναίκα είχε κόψει κοντά τα μαλλιά της, σχεδόν τα είχε ξυρίσει.

Κατά τις ίδιες πηγές, στην κατοχή της βρέθηκαν μικροποσότητες ουσιών που εμπίπτουν στο νόμο περί ναρκωτικών και γι’ αυτό θα κινηθεί η διαδικασία της σύλληψής της για να μεταχθεί αύριο με την αυτόφωρη διαδικασία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Μόλις ολοκληρωθεί, δε, η αστυνομική προανάκριση για την φερόμενη αρπαγή της Μαρκέλλας και στοιχειοθετηθούν ποινικές ευθύνες εναντίον της, θα διαβιβαστεί η δικογραφία αρμοδίως για την έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Τη γυναίκα που κρατείται στην ασφάλεια, αναγνώρισαν τόσο η μητέρα όσο και ο πατριός της Μαρκέλλας, Πρόκειται για μια παλιά τους γειτόνισσα, με την οποία είχαν στενές σχέσεις και για κάποιο διάστημα μπαινόβγαινε σχεδόν καθημερινά στο σπίτι τους.

Το μοιραίο λάθος

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, το λάθος που έκανε η γυναίκα και βρέθηκε από τους αστυνομικούς, ήταν ότι κάλεσε ταξί το πρωί του Σαββάτου, για να την πάει στην Κατερίνη. Κάμερες έχουν καταγράψει την γυναίκα να μπαίνει στο ταξί.

Ταυτόχρονα, η μικρή Μαρκέλλα ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι η γυναίκα που την κρατούσε μάλλον θα έφυγε ταξίδι γιατί ετοίμαζε τη βαλίτσα της.

Η 10χρονη Μαρκέλλα αναγνώρισε την κοκκινομάλλα που φέρεται να την άρπαξε, αλλά προς το παρόν το κίνητρο της πράξης παραμένει αδιευκρίνιστο και ενδεχομένως αυτό να αποσαφηνιστεί μόλις εντοπιστεί και εξεταστεί από τους αστυνομικούς.

«Να διερευνηθεί αν υπάρχουν ενδείξεις παλαιότερης χρήσης ναρκωτικών»

Μιλώντας στο MEGA ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης για το κοκτέιλ ναρκωτικών που βρέθηκε στον οργανισμό της μικρής Μαρκέλλας, είπε ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να χορηγηθεί ένα τέτοιο κοκτέιλ σε παιδί. Ήταν επικίνδυνο για τη ζωή του παιδιού. Θα πρέπει να διερευνηθούν οι ουσίες και ποσοτικά…».

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε με νόημα ότι «το ερώτημα είναι πότε έγινε η χορήγηση ουσιών στην 10χρονη και αν υπάρχουν ενδείξεις παλαιότερης χρήσης».

Καμπανάκι από τον πρόεδρο από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Όπως είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος από το «Χαμόγελο του Παιδιού», μπορεί να γίνονται προσπάθειες για να λυθεί η υπόθεση της απαγωγής αλλά όχι για το τι θα συμβεί με τη Μαρκέλλα από δω και πέρα.

«Πρέπει να ενημερωθεί η κοινή γνώμη που νοιάστηκε γι’ αυτό το παιδί. Η εισαγγελία ελπίζω να έχει τεκμηριώσει την απόφασή της για το πώς πρέπει να καλυφθεί το μέλλον του, μέσα από τις κοινωνικές έρευνες, για σωθεί το παιδί και να ξεφύγει από τη φρίκη που πέρασε», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα