Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι σώθηκε ο 27χρονος – «Είναι κομάντο, δεν ανησύχησα», λέει ο πατέρας του

Στις αγκαλιές των δικών του ανθρώπων «πνίγηκε» ο 27χρονος που εξαφανίστηκε το περασμένο Σάββατο αλλά εντοπίστηκε σώος και αβλαβής την ΚυριακήΗ πρώτη ερώτηση που έκανε στους πυροσβέστες ήταν εάν σώθηκε η κοπέλα τουΚαρέ-καρέ η διάσωσή του σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική

Ευτυχή κατάληξη είχε, προς ανακούφιση όλων, η περιπέτεια του 27χρονου ο οποίος απεγκλωβίστηκε ζωντανός από πυροσβέστες στην Εύβοια.

Ο Γιάννης Τσιλιχράνος, που που είχε εξαφανισθεί μετά την επέλαση του «Ζορμπά» στη Εύβοια, εντοπίστηκε μεταξύ του Προκοπίου και του Μαντουδίου, μετά από επιχείρηση της πυροσβεστικής

και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Μάλιστα, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη διάσωσή του, ο 27χρονος ανέφερε ότι στην αρχή φοβήθηκε για τη ζωή του. Όμως, στη συνέχεια σκέφτηκε πως δε θα πήγαινε από ποτάμι.



«Είχα να κάνω με κομάντο»

«Δεν ανησύχησα γιατί ήξερα πως είχα να κάνω με κομάντο», είπε χαμογελώντας, από την πλευρά του, ο πατέρας του 27χρονου που αγνοείτο από το Σάββατο το βράδυ.

Ο πατέρας του Γιάννη πήγε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου αμέσως μόλις έφτασε το παιδί του εκεί.



Την ίδια ώρα, για την επιχείρηση του απεγκλωβισμού και εντοπισμού των δύο αγνοούμενων, μίλησε στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο διοικητής της Π.Υ. στη Στερεά Ελλάδα, Νίκος Σπαής.



«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αυτό που έχει σημασία έχει ότι ο νεαρός είναι ζωντανός», είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής Στερεάς Ελλάδας της Πυροσβεστικής, Νίκος Σπαής, που συντόνιζε την επιχείρηση.

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη διάσωση

Η Πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με στιγμιότυπα από τη διάσωσή του 27χρονου άνδρα στην περιοχή της Εύβοιας.



Πώς εντοπίστηκε

Για περισσότερες από 24 ώρες, ο 27χρονος περίμενε στην άκρη του ποταμού έως ότου εκτονωθούν τα φαινόμενα και να πέσουν τα νερά.

Ωστόσο, εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής καλά στην υγεία του και επί τόπου έσπευσαν τα σωστικά συνεργεία. Με ταχύτατες διαδικασίες οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, η πρώτη ερώτηση προς τους πυροσβέστες ήταν αν ζει η κοπέλα του και στο άκουσμα του ευχάριστου αυτού νέου η χαρά του ήταν απερίγραπτη.

Έτσι, οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στον εντοπισμό ζευγαριού που επίσης αγνοείται από το Σάββατο.

Πηγή: tvstar.gr, lamiareport

Keywords
Τυχαία Θέματα