Βιασμός στη Ρόδο: Να αποφυλακιστεί επικαλούμενος ψυχικά προβλήματα επιδιώκει ο 23χρονος

Η τοπική κοινωνία στη Ρόδο παραμένει σοκαρισμένη από τη δράση του 19χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ενώ μαζί με έναν συνεργό του βίασαν μια κοπέλα με αναπηρία.

Η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη λαμβάνει γνώση των νέων καταθέσεων μετά την έρευνα των δικαστικών αρχών. Πρόκειται για καταθέσεις που ρίχνουν φως στον βίαιο χαρακτήρα του 19χρονου που έχει κριθεί προφυλακιστέος για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας, ενώ κατηγορείται και για τον βιασμό μιας κοπέλας με αναπηρία.

Ο 23χρονος συνεργός του στον βιασμό φέρεται να έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης επικαλούμενος ψυχικά προβλήματα «πατώντας» πάνω στον νόμο Παρασκευόπουλου. Δικαστικές πηγές ωστόσο αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, καθώς δεν μπορεί να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, αφού το λεγόμενο βραχιολάκι δεν εφαρμόζεται στο νησί της Ρόδου.

Στο μεταξύ, όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν στη Ρόδο για τη δράση του ενός από τους δύο προφυλακισμένους για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Η γιαγιά της 19χρονης με αναπηρία μίλησε στον ΑΝΤ1 κάνοντας λόγο για συστηματική δράση του προφυλακισμένου. «Έμαθα ότι πήγαιναν έξω από το σχολείο και «ψάρευαν» κοριτσάκια. Σύχναζαν και αλλού…».

Στη Ρόδο άτομα που γνώρισαν τον κατηγορούμενο μιλούν για ένα βίαιο παρελθόν. Πολλά είναι εξάλλου τα κορίτσια στο νησί που είχαν δεχτεί πρόταση να τις πάει βόλτα με το λευκό βαν με το οποίο μεταφέρθηκε η Ελένη Τοπαλούδη. Το αυτοκίνητο ήταν συστηματικά παρκαρισμένο έξω από σχολεία σε συγκεκριμένα σημεία . Ο 19χρονος πλησίαζε τα κορίτσια και τους ζητούσε να ανταλλάξουν προφίλ στα social media και αφού τους έπιανε τη συζήτηση τους έδινε ραντεβού σε διάφορα καφέ ή σε σκοτεινές πλατείες. Προτιμούσε τις βραδυνές ώρες προκειμένου να μπορεί να τις αποπλανήσει ευκολότερα.

Ο 19χρονος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να απολογηθεί και για τον βιασμό της κοπέλας με αναπηρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα