«Βγήκαν μαχαίρια» σε ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ: Κομματική ή προσωπική η διαγραφή;

Η λέξη «μύλος» είναι μάλλον λίγη για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στο Κίνημα Αλλαγής, αφού η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να διαγράψει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στο κίνημα.

Το οξύμωρο μάλιστα εντείνεται τη στιγμή που η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωσή της ισχυρίζεται ότι η απόφαση Θεοχαρόπουλου δεν είναι προσωπική αλλά κομματική, πράγμα που σημαίνει ότι η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ «εκτοπίζει» συνολικά το ένα από τα δύο κόμματα της Δημοκρατικής

Συμπαράταξης και την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης τονίζει ότι «η απομάκρυνση του κ. Θεοχαρόπουλου από την Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής δεν ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με διαγραφή της ΔΗΜΑΡ».

Ολόκληρο το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ έχει ως εξής:

«H Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, λόγω της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η απόφαση αφορά τη ΔΗΜΑΡ, δεδομένου ότι είναι του κόμματος και όχι προσωπική.

Όσον αφορά τη βουλευτική έδρα, υπενθυμίζουμε ότι η παρουσία του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Βουλή είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την κοινή εκλογική κάθοδο το 2015. Μέχρι τώρα δημόσια γνωρίζαμε από την απόφαση της Φώφης Γεννηματά ότι η διαγραφή έγινε εξαιτίας της απόφασης της ΔΗΜΑΡ για το ΝΑΙ. Τώρα έκπληκτοι ακούμε και την απαίτηση για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και από τη Βουλή!

Η ΔΗΜΑΡ πήρε μια καθαρή θέση σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Αυτό φαίνεται ορισμένοι συνεχίζουν να μην το κατανοούν.

Ψυχραιμία!»

Μαλέλης: Η διαγραφή δεν ισοδυναμεί με διαγραφή της ΔΗΜΑΡ

«Η απομάκρυνση του κ. Θεοχαρόπουλου από την Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής δεν ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με διαγραφή της ΔΗΜΑΡ», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα» ο Σταμάτης Μαλέλης, μέλος της Κ.Ε. και γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα έθεσε θέμα επιστροφής της έδρας του προέδρου της ΔΗΜΑΡ. «Η απομάκρυνση Θεοχαρόπουλου έγινε μετά την άρνησή του να επιστρέψει την έδρα, την ώρα που η Κοινοβουλευτική Ομάδα στο σύνολο της είχε διαφορετική θέση σε ένα κορυφαίο εθνικό θέμα», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα