«Κρατούσαν κατσαβίδια, ρόπαλα, πέτρες»: Ο φωτορεπόρτερ που χτυπήθηκε στο συλλαλητήριο, Λευτέρης Παρτσάλης, μιλά στο altsantiri

Για την πρωτοφανή δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος αλλά και ο συνάδελφός του, Κωστής Νταντάμης, στο χθεσινό συλλαλητήριο με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, μίλησε στο altsantiri.gr, ο Λευτέρης Παρτσάλης.

Της Μαρίας Νιάρχου

Όπως μας είπε ο ίδιος από τα 300 περίπου άτομα που βρίσκονταν συγκεντρωμένα και οργανωμένα στο μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, ομάδα περίπου δέκα ατόμων κατάφερε να τον ακινητοποιήσει, επιφέροντάς του τραύματα σε όλο του το σώμα.

Χαρακτηριστικό είναι το τραύμα που κατάφεραν στο χέρι του από κατσαβίδι. Νωρίτερα, οι ακροδεξιοί απαίτησαν

από τον συνάδελφό του να τους δώσει τον εξοπλισμό του, ενώ στη συνέχεια τον τραυμάτισαν στο κεφάλι.

«Χτυπούσαν έναν αστυνομικό δίπλα μας, στις σκάλες δίπλα από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα βλέπω να έχουν πιάσει τον Κωστή Νταντάμη κι αμέσως έτρεξα να τους χωρίσω. Μου είπε ότι του πήραν την κάμερα και το μόνο που κάναμε ήταν να τη ζητήσουμε πίσω για να φύγουμε», δήλωσε ο Λευτέρης Παρτσάλης.

«Μόλις βγήκαμε στο πλάι της Βουλής φώναξε ένας από πάνω «πιάστε τους» κι αρχίσαμε να τρέχουμε. Απέφυγα ένα – δύο άτομα αλλά γλίστρισα κι εκεί ήταν η στιγμή που δέκα άτομα έπεσαν από πάνω μου», συνέχισε.

Για τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης ο Λευτέρης Παρτσάλης τόνισε πως κάποιοι προσπαθούσαν να του πάρουν την κάμερα, ενώ κάποιοι άλλοι κατάφεραν να του βγάλουν τη μάσκα. «Προσπαθούσαν να μου πάρουν την κάμερα, αλλά κατάφερα να την κρατήσω. Μου έβγαλαν τη μάσκα μάλλον για να μπορούν να με χτυπάνε καλύτερα».

«Κρατούσαν κατσαβίδια, ρόπαλα, πέτρες και ό,τι αντικείμενα έβρισκαν κάτω. Εγώ έχω ένα τραύμα στο χέρι από κατσαβίδι, μελανιά στο μάτι και μάλλον θλάση στον μηρό», συνέχισε.

Τέλος κάνει λόγο για πρωτοφανή επίθεση, την οποία βιώνει πρώτη φορά. «Φοράγαμε μάσκες και κράνη αλλά και πάλι δεν μας κράτησε τίποτα. Ο Κωστής ήταν τυχερός γιατί φόραγε κράνος. Αν δεν φορούσε κράνος δεν ξέρω τι μπορεί να είχε συμβεί».

Η ανάρτησή του φωτορεπόρτερ αμέσως μετά την επίθεση

«ΟΧΙ, ολος αυτός ο κόσμος σήμερα στο συλλαλητήριο δεν ήταν φασίστες, αλλα στο συλλαλητήριο κατέβηκαν ΚΑΙ φασίστες και ιδού το αποτέλεσμα. Καταδικάζω κάθε φασιστική επίθεση απ οπου και αν προέρχεται και τις αγελαίες συμπεριφορές που αντιμετωπίσαμε σήμερα. Εμείς αυτοί είμαστε και εκεί θα είμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας καταγράφοντας τα γεγονότα γιατι είμαστε φωτορεπόρτερ, ούτε χαφιέδες ούτε ρουφιάνοι. Καλή ανάρρωση ρε παλικάρια…», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Λευτέρης Παρτσάλης, λίγο μετά την επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα