Βελόπουλος για εργασιακά: Το βόλεμα κάποιων δικών μας δεν είναι παραγωγή πλούτου

«Το βόλεμα κάποιων δικών μας δεν είναι παραγωγή πλούτου. Άλλο η παροχή υπηρεσίας κι άλλο το να παράγω προϊόντα», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τα εργασιακά, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για νέα προγράμματα και νέες θέσεις εργασίας.

Παραγωγή πλούτου με ισχυρή φορολόγηση δεν γίνεται, ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, προσθέτοντας ότι «το 2009 η χώρα μας είχε ΑΕΠ

120 δισ. περισσότερα από τη Ρουμανία και σήμερα η Ρουμανία έχει ΑΕΠ 20 δισ. περισσότερα από την Ελλάδα. Τη χώρα την οδήγησαν εδώ οι επιλογές σας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, είναι το ιδιωτικό χρέος, όχι το δημόσιο, και δεν το λέτε».

Ο Βελόπουλος πρόσθεσε ότι το κράτος μπορεί να είναι επιχειρηματίας, αρκεί να έχει κατάλληλη ηγεσία, όχι κομματικούς διευθυντές.

«Για την ανεργία επικαλείστε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που μας οδήγησε στην χρεωκοπία. Το κράτος που δημιουργήσατε πτώχευσε, όχι η Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πτωχεύσει ποτέ γιατί έχει ανεξάντλητους πόρους που ποτέ δεν ψάξατε», είπε.

«Ο Τσίπρας μου θυμίζει τον Ιανό»

«Ο κ. Τσίπρας μου θυμίζει τον Ιανό με τα δύο πρόσωπα. Όταν είναι Αντιπολίτευση τα λέει ωραία, όταν κυβερνάει όμως, κάνει ό,τι και η ΝΔ» είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε:

«Αφού είστε ίδιοι. Εφαρμόσατε μνημόνια και όλα αυτά που η κακή ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν και ήρθατε μετά και ξαναψηφίσατε μνημόνια, εφαρμόσατε νόμους, κάνατε προεδρικά διατάγματα, οπότε αυτό το “ιανιλίκι” κόφτε το. Δεν περνά πιο στον κόσμο. Κάνατε τα ίδια. Ακόμη και αν κάνατε λιγότερο κακά, όπως ισχυρίζεστε, κάνατε κακό. Τι θα πει εμείς κάναμε λιγότερο κακά τα πράγματα; Είστε σαν τον Ιανό».

Πηγή: Βελόπουλος για εργασιακά: Το βόλεμα κάποιων δικών μας δεν είναι παραγωγή πλούτου - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα