Κορονοϊός: «Ανησυχητική η σταθερότητα κρουσμάτων» – Ποιοι δήμοι της Αττικής είναι στο «κόκκινο» (video)

Ιδιαίτερα ρευστή και ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Open TV και εξήγησε τους λόγους.

«Η κατάσταση γενικά είναι πολύ ρευστή. Παρόλο που φαίνεται ότι δεν έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, δεν έχουμε δηλαδή αυτό που φοβόμαστε ραγδαία αύξηση ούτε των κρουσμάτων ούτε των διασωληνώσεων, ούτε των θανάτων, παρατηρούμε μία σταθερότητα που είναι ανησυχητική και επίσης έχει φανεί ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε συρροές σε όλη την Ελλάδα

οι οποίες είναι απρόβλεπτες και συνήθως οφείλονται σε ένα γεγονός υπερμετάδοσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος και συμπλήρωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν λεπτομέρειες σχετικά με τις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ούτως ώστε να λειτουργούν και αναλόγως.

«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τα δεδομένα όσο το δυνατόν πιο λεπτομερώς, εφόσον αυτά είναι έγκυρα βέβαια. Το να βγαίνουν αποσπασματικά δεδομένα ότι τώρα είναι το Ίλιον, μετά κενό και μετά κάτι άλλο δεν βοηθάει», εξήγησε και στη συνέχεια εξέφρασε την άποψη ότι ως τώρα υπάρχει γενικά καθυστέρηση από πλευράς των αρχών στην παροχή πληροφοριών σε ό,τι αφορά στις «κόκκινες» και επικίνδυνες περιοχές.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες βράδυ, οι δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα στην είναι οι: Πειραιάς, Αθήνα, Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρνές.

Keywords
Τυχαία Θέματα