«Αγριεύει» ο πόλεμος στο λιμάνι – Παραιτήθηκε ο Κόκκαλης με «καρφιά» για Μώραλη

Την παραίτησή του από τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο Πέτρος Κόκκαλης, μετά την ανακοίνωση – τελεσίγραφο του δημάρχου Πειραιά, με την οποία τον καλούσε να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος αν επιλέξει να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Κόκκαλης στο Facebook,

«το γεγονός ότι ο «Πειραιάς Νικητής», παρά το έργο της Δημοτικής Αρχής, πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή του δε διαθέτει κανένα συλλογικό όργανο το οποίο να αποφασίζει αν θα ζητήσει τη παραίτηση μελών του, εξηγεί στο ακέραιο την ειλημμένη απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος μαζί του στις επόμενες δημοτικές εκλογές».

Στη συνέχεια της ανάρτησης ο κ. Κόκκαλης ξεκαθαρίζει «προς κάθε ενδιαφερόμενο» ότι «παραιτούμαι άμεσα από το συνδυασμό «Πειραιά Νικητή» αφού μου το ζητά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου επιβάλει τους όρους με τους οποίους θα διεκδικήσω την όποια συμμετοχή μου στα κοινά».

«Ως Εντεταλμένος Δημοτικός Συμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, ασκώ τις αρμοδιότητες που μου έχει αναθέσει ο Δήμαρχος Πειραιά από το 2014 και είναι δική του απόφαση να μου τις αφαιρέσει, εφόσον κρίνει ότι δεν τις ασκώ επαρκώς ή για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί ή ακόμη και προς απάντηση δημοσιευμάτων οικείων μέσων», καταλήγει ο Πέτρος Κόκκαλης.

Υπενθυμίζεται ότι η σύγκρουση ξέσπασε με αφορμή σενάρια που ήθελαν το όνομα του Πέτρου Κόκκαλη να «παίζει» για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται από κάπου. Δεν ήταν άλλωστε και στα πρώτα 16 ονόματα που ανακοινώθηκαν από την Κουμουνδούρου, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Και μόνο επ’ αφορμής των σεναρίων όμως, ο δήμαρχος Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση – τελεσίγραφο στον Πέτρο Κόκκαλη, διαμηνύοντάς του πως αν επιλέξει να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος με την παράταξή του.

Η σχετική ανάρτηση:

Keywords
Τυχαία Θέματα