Τύλιξαν το διαμελισμένο πτώμα του Κασόγκι σε χαλί – Βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες του στιγμές

Στο βίντεο καταγράφονται οι τελευταίες 24 ώρες στην πολυκατοικία στην οποία διέμενε πριν εξαφανισθεί μέσα στο προξενείο]Φαίνεται ο Τζαμάλ Κασόγκι να βγαίνει από το κτίριο, όπου που διέμενε μαζί με μία γυναίκαΗ γυναίκα είναι πιθανότατα η τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του, Χατιτζέ ΤσενγκίζΗ διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ μεταβαίνει στην Τουρκία

Ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου στην υπόθεση θανάτου του δημοσιογράφου της Washington Post, Τζαμάλ

Κασόγκι, στο οποίο καταγράφονται οι τελευταίες 24 ώρες στην πολυκατοικία στην οποία διέμενε πριν εξαφανισθεί μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Στο βίντεο από κάμερες ασφαλείας φαίνεται ο Τζαμάλ Κασόγκι να βγαίνει από το κτίριο, όπου που διέμενε μαζί με μία γυναίκα, η οποία είναι πιθανότατα η τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του, Χατιτζέ Τσενγκίζ.

Τύλιξαν το διαμελισμένο πτώμα του σε χαλί

Οι σαουδάραβες εκτελεστές του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι τύλιξαν το διαμελισμένο πτώμα του σε χαλί, το φόρτωσαν σε αυτοκίνητο του προξενείου της χώρας τους στην Κωνσταντινούπολη και το παρέδωσαν σε τοπικό συνεργάτη τους για τα περαιτέρω. Αυτό υποστηρίζει ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτατο αξιωματούχο της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Haberturk, ο εν λόγω συνεργάτης κατάγεται από την επαρχία Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας και παρέλαβε το πτώμα στην κεντρική συνοικία Σουλταναχμέτ.

Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak αναφέρει ότι ένας άλλος εκτελεστής, ο Μάχερ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ, από το περιβάλλον του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τηλεφώνησε τέσσερις φορές στις 2 Οκτωβρίου, μέσα από το προξενείο, στον Μπάντερ αλ Ασάκερ, επικεφαλής του γραφείου του πρίγκιπα Μοχάμεντ. Ένα άλλο τηλεφώνημά του, την ίδια ημέρα, είχε παραλήπτη στις ΗΠΑ. Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επρόκειτο να συζητήσει την υπόθεση Κασόγκι με τους υπουργούς του το βράδυ της Τρίτης, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει δημοσίως τα πορίσματα των ερευνών.

Η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ μεταβαίνει στην Τουρκία

Η διευθύντρια της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Τζίνα Χάσπελ βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Τουρκία τη Δευτέρα, όπου αναμένεται να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την έρευνα σχετικά με τον φόνο του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ενημερωμένη πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει στείλει «κορυφαία» στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην Τουρκία για την έρευνα. Απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα