Τυφώνας Ίρμα: Πόλη «φάντασμα» το Μαϊάμι – Εκκενώνεται η Φλόριντα – Στους 25 οι νεκροί

Κινδυνεύουν παραπάνω από 8 εκατ. κάτοικοιΣτους 25 νεκρούς ο απολογισμός του φονικού κυκλώναΘα πλήξει το Φλόριντα Κις το πρωί της ΚυριακήςΕντολή εκκένωσης σε 6,3 εκατομμύρια κατοίκους στην Φλόριντα

Πόλη «φάντασμα» θυμίζει πλέον το Μαϊάμι της Φλόριντα, λίγες ώρες πριν το χτύπημα του τυφώνα «Ίρμα», το οποίο αναμένεται «καταστροφικό».

Hurricane Irma now a Strong Category 4 Hurricane, Track now shows a very dangerous with situation for Western Florida

Cities. pic.twitter.com/7zkVIwDFgn

— Daniel Manzo (@DanManWX) 9 de septiembre de 2017

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, περίπου 5,6 εκατομμύρια κάτοικοι της πρωτεύουσας της Φλόριντα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Ο τυφώνας αφού αρχικά ισοπέδωσε αρκετά νησιά της Καραϊβικής, πέρασε από την Κούβα και αναβαθμίστηκε ξανά σε κυκλώνα κατηγορίας 5, της υψηλότερης δηλαδή βαθμίδας.

Incredible view of #hurricaneirma from #ReserveCitizenAirmen Capt. Phil Blancher. @USAFReserve Hurricane Hunters will fly ’til landfall. pic.twitter.com/Fi7ngJSjli

Hurricane Hunters (@53rdWRS) 8 de septiembre de 2017

Κινδυνεύουν παραπάνω από 8 εκατ. κάτοικοι

Βάσει μελέτης της εταιρείας CoreLogic, υπολογίζεται πως «8.456.455 κατοικίες και καταστήματα αντιμετωπίζουν εξαιρετικό,πολύ υψηλό ή υψηλό κίνδυνο από τους ανέμους του τυφώνα Ίρμα».

Την ίδια ώρα, υπολογίζεται πως επιπλέον 3.494.735 κτήρια αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να υποστούν ζημιές από τον τυφώνα. Η μελέτη μάλιστα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Fox News, δεν εξετάζει ενδεχόμενες ζημιές από πλημμύρες, παρά μόνο από τους ανέμους.

Παράλληλα, η εταιρεία ηλεκτρισμού της Φλόριντα υπολογίζει πως τα εννιά από τα δέκα συνολικά εκατομμύρια κατοίκους που ηλεκτροδοτούνται από αυτήν θα μείνουν χωρίς ρεύμα λόγω της Ίρμα, μπορεί και για εβδομάδες.

Στους 25 νεκρούς ο απολογισμός του φονικού κυκλώνα

Ο τυφώνας, ο οποίος στοίχισε ήδη τη ζωή σε 19 ανθρώπους κατά το πέρασμά του από την Καραϊβική, έφθασε στην Κούβα από το αρχιπέλαγος του Καμαγουέι. Τα ξημερώματα, το μάτι του κυκλώνα βρισκόταν 190 χλμ. από την κουβανική πόλη Καϊβαριέν και περίπου 480 χλμ. νοτιοανατολικά του Μαϊάμι της Φλόριντας, σύμφωνα με το NHC.

Στα βρετανικά υπερπόντια εδάφη ο Ίραμ στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 6 ανθρώπους αυξάνοντας τον συνολικό βαθμό των νεκρών σε 25.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του NHC, ο τυφώνας Ιρμα θα πλήξει το Φλόριντα Κις το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) και στη συνέχεια θα κινηθεί στη νοτιοδυτική ακτή της πολιτείας το απόγευμα της Κυριακής.

Λόγω της πορείας του τυφώνα περισσότεροι από 6 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντας κλήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σήμερα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, που απειλείται από την άφιξη, εντός των προσεχών ωρών, του σφοδρού κυκλώνα Ίρμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα