Για τις Καρέκλες…

Υπάρχει Έλληνας Κύπριος, που δεν θέλει λύση δημοκρατική, βιώσιμη, λειτουργική, ευρωπαϊκών προδιαγραφών; Όλοι θέλουν τέτοια λύση. Η λύση όμως αυτή, για την οποία όλοι συνθηματολογούν και ρητορεύουν για 43 χρόνια, δεν ήλθε. Ούτε θα έλθει. Γιατί; Επειδή απλούστατα η Τουρκία (ο κυρίαρχος) θέλει άλλη λύση.

Ποια λύση

θέλει η Τουρκία; Τον έλεγχο όλης της Κύπρου. Θέλει την Κύπρο ολόκληρη. Όχι μόνο τη μισή. Και τα Ηνωμένα Έθνη; Οι Αρχές των Ηνωμένων Εθνών; Η Ευρωπαϊκή Ένωση; Οι Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Όλα αυτά είναι ΗΤΤΗΜΕΝΑ από τον τουρκικό στόχο και τον τουρκικό ετσιθελισμό…

Η Τουρκία εδώ και 43 χρόνια λέγει και περιγράφει τι θέλει. Έλεγε και πριν. Πολύ καθαρά. Με την Έκθεση Νιχάτ Ερίμ του 1956 κατέγραφε καθαρά τι ήθελε. Η δική μας πλευρά είτε δεν διάβαζε, είτε διάβαζε και δεν καταλάβαινε, είτε καταλάβαινε αλλά είχε την αυταπάτη ότι μπορούσε να τερματίσει την τουρκική βουλιμία, όπως σταδιακά αλλά σταθερά εφαρμόζετο. Και τώρα τι γίνεται; Μετά από τόσες δεκαετίες αιματηρών εμπειριών και συσσώρευσης γνώσεων, η δική μας πλευρά τι λέγει και τι πράττει; Λέγει ότι θέλει λύση βιώσιμη και λειτουργική και δημοκρατική.

Γνωρίζει, πλέον, και ο τελευταίος βραδύνους ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ύπαρξη Κυπριακής Πολιτείας. Συνεπώς, ούτε Πρόεδρο τέτοιας «εκλιπούσης» Πολιτείας. Παρακάτω; Η δική μας πλευρά λέγει ότι η Τουρκία ανοήτως μπορεί να λέγει ό,τι θέλει, αλλά η Κύπρος είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι Κράτος που υπάρχει, λειτουργεί και αναγνωρίζεται από τη Διεθνή Κοινωνία.

Όταν τα λέγει, τα πιστεύει η πλευρά μας. Και έτσι είναι. Δυστυχώς, όμως, ούτε τα Ηνωμένα Έθνη, ούτε η Ευρώπη είπαν ποτέ ότι έγινε Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο. Οι Τούρκοι την Εισβολή και την Κατάκτηση της Κύπρου τη βάφτισαν «Ειρηνευτική Επιχείρηση». Και δεν τόλμησε ποτέ ούτε η Μόσχα, ούτε η Ουάσιγκτον, ούτε το Πεκίνο, ούτε η Ευρώπη (που θέλει την Τουρκία στους κόλπους της), έστω, όχι να κατηγορήσουν, αλλ’ απλώς να χρησιμοποιήσουν τον όρο εισβολή και κατάκτηση της Κύπρου.

Συμπέρασμα: Η Τουρκία απέδειξε στην πράξη ότι είναι πιο αποτελεσματική από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρώπη και άλλους διεθνείς παίκτες στα όσα θέλει, κάνει και προωθεί στην Κύπρο. Κανείς δεν την κατηγόρησε, κανείς δεν την ανέκοψε, κανείς δεν την τιμώρησε. Και κανείς απ’ όλους αυτούς δεν τολμά να μιλήσει για τις παρανομίες της, τις λεηλασίες της, τις σφαγές, τις εκκαθαρίσεις των «μειοψηφιών» που είναι οι Έλληνες στον χώρο της Μεγάλης Τουρκίας.

Και αφού έτσι έχουν τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ, το μέλλον πώς διαγράφεται; Οι διάφοροι πολιτικοί ηγέτες της Κύπρου τι λέγουν; Τι υπόσχονται; Γιατί θέλουν να κυβερνήσουν αυτόν τον τόπο; Πώς θα τον σώσουν από το Τουρκικό Λαρύγγι; Ουδείς μάς μιλά συγκεκριμένα. Λέγουν όλοι ότι γνωρίζουν καλύτερα από τους άλλους πως θα… ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ… Στην πραγματικότητα κοροϊδεύουν και τον Λαό και τα Κόμματα και τους Εαυτούς τους.

Κατέρχονται και πάλι διάφοροι πολιτικοί ηγέτες και ζητούν να γίνουν Πρόεδροι της Κύπρου που απέμεινε! Για να διαπραγματευτούν λύση καλύτερη για το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού. Πώς; Με ποια διαφορετικά δεδομένα; Με ποια νέα όπλα; Με ποιους συμμάχους; Με ποιες νικηφόρες μεθόδους; Απαντήσεις δεν δίνονται. Οι Καρέκλες περιμένουν βυθισμένες στην αχλύ της εξαπάτησης και της γενικής διαφθοράς. Για τις Καρέκλες ο «εθνικός» αγώνας; Όλα τα άλλα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ δεν μετρούν; Η Τουρκία ας σχεδιάζει ό,τι θέλει… Εμείς; Έχουμε ν’ αναδείξουμε νέο Πρόεδρο. Για μας, για το χωριό μας, για την τιμή των νεκρών και τη δόξα των ζωντανών μας…

Keywords
Τυχαία Θέματα